Veelgestelde vragen over Estland

 1. Welk reisdocument heb ik nodig voor Estland?
 2. Welke inentingen heb ik nodig voor Estland?
 3. Wat is de beste reistijd voor Estland?
 4. Hoe wordt er overnacht in Estland?
 5. Hoe wordt er gereisd door Estland?
 6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 7. Wordt er veel gewandeld tijdens deze reis?
 8. Is er Wifi beschikbaar?
 9. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?
 10. Kan ik pinnen in Estland?
 11. Kan er vegetarisch gegeten worden in Estland?
 12. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 13. De feiten op een rij
 14. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 15. Kan ik mijn reis verlengen?

1. Welk reisdocument heb ik nodig voor Estland?

Internationaal paspoort of ID-kaart (identiteitskaart):

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is of een identiteitskaart die na terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

 

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoekenkoningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Welke inentingen heb ik nodig voor Estland?

Bij veel reizen die we aanbieden, zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kun je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902 88 0 88. Je kunt ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Wat is de beste reistijd voor Estland?

De seizoenen lopen gelijk aan onze seizoenen. Het enige verschil is dat de winters kouder en de zomers warmer zijn dan wij in Nederland en België gewend zijn.

4. Hoe wordt er overnacht in Estland?

Je slaapt in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. In de hotels hebben we de beschikking over één- en tweepersoonskamers met eigen sanitair.

Meer informatie en foto's van de hotels in Estland (onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid) vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

5. Hoe wordt er gereisd door Estland?

We hebben de gehele reis de beschikking over een eigen bus.

Bij de 15-daagse reis nemen we 2x een ferry, een andere manier om Saaremaa op en af te komen is er niet. De eigen bus gaat mee op de ferry.

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Estland vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij 'Accommodatie en transport'.

6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden. Dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

7. Wordt er veel gewandeld tijdens deze reis?

Het is geen specifieke wandelreis, maar er is voldoende ruimte in deze reis om eens lekker een stuk te lopen!

8. Is er Wifi beschikbaar?

In bijna alle hotels is er gratis Wifi beschikbaar. Veel restaurants en cafés bieden eveneens gratis Wifi aan.

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

9. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Estland verwijzen we je graag naar de volgende website, waar je kunt zien welke stekkers je nodig hebt: http://www.wereldstopcontacten.nl/

10. Kan ik pinnen in Estland?

Estland heeft sinds een paar jaar de Euro. Pinnen kun je bijna overal! Bankpassen moeten wel voorzien zijn van het Cirrus- en/of Maestro-logo.

11. Kan er vegetarisch gegeten worden in Estland?

Estland is prima te doen voor vegetariërs. Er zijn veel restaurants en de menukaarten zijn zeer divers. Naast vleesgerechten worden ook veel groentegerechten geserveerd. Salades kunnen veilig gegeten worden. Tegenwoordig kun je in de grotere steden ook vegetarische restaurants vinden!

12. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

13. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Lees hier de veelgestelde vragen 

14. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

15. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.