Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Kirgizië

Heb ik een slaapzak nodig voor reizen in Kirgizstan?

Je hebt geen slaapzak nodig voor de 22 daagse  Centraal Azie ( reiscode RCA )reis en ook niet voor  de 65 daagse Zijderoute reis ( reiscode RDB ).

Heb je een visum nodig voor Kirgizstan ?

Voor Kirgizstan heb je geen visum nodig. Je paspoort moet nog wel minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst.Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade en hun eventuele visum te regelen.Hoe kan ik het best betalen in Kirgizstan?

Kirgizstan is nog echt een cash economie. Je kunt alleen in de grote stad  pinnen en verder alleen cash geld wisselen . Je kunt dus het beste cash dollars of euro's meenemen.

Hoe wordt er gereisd in Kirgizstan?

Tijdens de 65 daagse Zijderoute reis reiscode RDB kan er  gereisd worden met een truckbus. Dat is een soort vrachtwagen met daarop een buscabine .Ook maken we gebruik van  Russische busjes. Bij de 22 daagse  Centraal Azie reis, reiscode RCA maken we al naar gelang het aantal deelnemers gebruik van een  busje of touring bus. 

Is er Wifi tijdens de reis

Je vindt nauwelijks tot geen Wifi tijdens je reis door Kirgistan.

Is Kirgistan veilig?

Ja, het is er  weleens onrustig maar het is nooit tegen toeristen gericht.  In Bishkek moet je wel oppassen voor zakkenrollers.

Is mineraalwater overal verkrijgbaar in Kirgizstan ?

Ja, in principe kun je overal mineraalwater krijgen.

Kan je veel wandelen in Kirgizstan ?

In principe izijn beide reizen ( 22 daagse Centraal Azie rondreis reiscode RCA  en de 65 daagse Zijderoute rondreis reiscode RDB  ) geen wandelreizen. Bij beide reizen  ben je een hele dag bij  Son Kul en daar kan je prachtig wandelen.  Je reist met eigen bus door het berglandschap en maakt wel  diverse stops onderweg. Afhankelijk van de conditie van de weg (die van reis tot reis kan verschillen) kom je vroeg of laat aan. Als je vroeg bent, kun je natuurlijk zelf lekker nog even  in de omgeving gaan wandelen.

Waar slaap je onderweg in Kirgizstan ?

Bij de 22 daagse  Centraal Azie  rondreis reiscode RCA  en de 65 daagse Zijderoute reis  reiscode RDB slaap je afwisselend in hotels, homestays en in de maanden juni t/m augustus ook in een yurt. Bij een overnachting in een yurt is buiten een wc en een kraantje en slaap je met meerdere personen in een yurt.In een homestay slaap je bij mensen thuis, vaak wel een eigen slaapkamer maar gedeeld sanitair en soms zeer eenvoudig sanitair.  De groep wordt dan verdeeld over meerdere huizen.

Wat is de beste reistijd voor Kirgizstan?

De beste periode is de zomer, dan is de temperatuur in de bergen het lekkerst. Vanaf mei verdwijnt de sneeuw in de bergen en trekken de nomaden weer de bergen in met hun kudden en yurts (vilten tenten). Rond september gaan de mensen terug naar hun dorpen in de lager gelegen gebieden.

Wat zijn de kledingvoorschriften in Kirgizstan?

Kirgizstan is een islamitisch land, maar door haar jarenlange Russische overheersing en de nomadische traditie zijn westerse kleedgewoonten heel gebruikelijk, zeker in de grote steden. Het dragen van niet al te uitdagende kleding wordt wel op prijs gesteld, zeker op het platteland. Je zult zien dat als je geen ontblote schouders en benen laat zien mensen meer respect tonen. Draag dus eerder een lange wijdere broek dan een korte of strakke broek en een T-shirt of blouse met korte mouwen dan een strak hemdje. Voor een bezoek aan moskeeën moet je wel conservatief gekleed zijn.

Welke inentingen heb ik nodig ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.