Veelgestelde vragen over OEZBEKISTAN

Is er voldoende mineraalwater verkrijgbaar in Oezbekistan?

Je kan overal makkelijk mineraal water kopen, vaak verkopen ze ook water met koolzuur.

Is er voor vegetariƫrs voldoende te eten in Oezbekistan?

Je kunt overal salades eten zonder vlees en er zijn enkele  gerechten en soepen zonder vlees. Brood is er bij elke maaltijd en is erg lekker.

Heb ik een visum nodig voor Oezbekistan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor Oezbekistan  een visum  nodig. 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 8 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Vanwege de complexiteit van de aanvraag voor het visum is het verplicht de visumaanvraag via ons te laten lopen.

Voor meer informatie:

  • Nederlandse reizigers bezoekenkoningaap.visumloket.nl.
  • Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be


  • Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Welke valuta kan ik het best meenemen naar Oezbekistan?

Je kan tegenwoordig op bijna alle plaatsen pinnen in Oezbekistan. Het beste kan je ook nog wat cash euro 's meenemen voor bijvoorbeeld  het geval een pin defect is .

Wat is de beste reistijd voor Oezbekistan?

In het voor en najaar zijn de temperaturen zeer aangenaam. In onze zomer is het erg warm in Oezbekistan het is echter wel een droge warmte. In de zomer kan je het best vroeg in de ochtend en later in de middag op stap gaan.

Hoe is de accommodatie in Oezbekistan?

Er wordt overnacht in redelijke middenklasse hotels en sfeervolle traditionele guesthouses met eigen douche en toilet. Bij de 15-daagse Oezbekistan rondreis (reiscode RUZ)  overnacht je 1 nacht in een yurt en 1 nacht in een homestay. In de yurt slaap je met meerdere personen en is er buiten een eenvoudige wc en een wasbakje. Bij de homestay slaap je meestal met 2 personen in een kamer met gedeeld sanitair. De groep wordt dan verdeeld over meerdere huizen.Bij de 22 daagse Centraal Azie reis (reiscode RCA) overnacht je 1 nacht in een yurt.

Hoe wordt er gereisd in Oezbekistan?

In Oezbekistan reizen we met onze eigen bus of busje afhankelijk van het aantal deelnemers. Onderweg is daardoor de mogelijkheid om regelmatig te stoppen.

Wat voor kleding kan ik het best meenemen naar Oezbekistan?

Oezbekistan is een islamistisch land, de kledingvoorschriften zijn niet streng maar we raden toch aan gepaste kleding mee te nemen. In de zomer zijn koele katoenen kleding en sandalen aan te raden.

Heb ik vaccinaties nodig voor Oezbekistan ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Heb ik een slaapzak nodig ?

Wij maken gebruik van goede middenklasse hotels en je hebt dus geen slaapzak nodig.

Kan ik mijn mobiel gebruiken ?

Dit hangt van  welke provider je gebruik maakt. Je kan dit dus het beste even checken bij je provider.

Is er Wifi tijdens de reis

In Oezbekistan is er in ongeveer 95 % van de door ons gebruikte hotels Wifi. Het is echter niet gratis maar kan tegen betaling.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.