Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Georgië

Heb je een visum nodig voor Georgië?

Het visum voor Georgië krijg je bij aankomst op de luchthaven van Tiblisi en is gratis.

Heb je vaccinaties nodig voor mijn Georgië rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe wordt er gereisd?

De gehele route in Georgië wordt afgelegd met een privébus.

Hoe wordt er geslapen in Georgië?

Je overnacht afwisselend in eenvoudige middenklasse hotels en guesthouses. Buiten Tbilisi zijn er weinig hotels, vandaar dat we in plaatsen als Gavazi, Kutaisi en Kazbegi in  familieguesthouses slapen. Dat zijn kleinschalige homestay's waar de vrouw des huizes de heerlijkste maaltijden op tafel zet.

Kan ik met euro's betalen in Georgië?

Je kan heel makkelijk pinnen in Georgië. Zeker in de hoofdstad Tiblisi. Cash euro's kunnen gewisseld worden bij de banken. Het is niet nodig om dollars aan te schaffen.

Mag je in Georgië overal vrijelijk fotograferen?

Fotograferen is over het algemeen geen probleem in Georgië. Alleen bij militaire en strategisch belangrijke objecten worden uitzonderingen gemaakt. Verder wordt er bij veel bezienswaardigheden naast de normale entree een extra bedrag gerekend voor foto- en videocamera's. In kerken wordt vaak verzocht om niet te fotograferen. In veel musea mag je daarentegen wel fotograferen, maar vaak zonder flits.

Wat is de beste periode om naar Georgië te reizen?

Van april tot en met september. De seizoenen zijn vergelijkbaar met Nederland, alleen ligt de temperatuur 's zomers hoger.

Zijn er kledingvoorschriften voor Georgië?

Er zijn geen kledingvoorschriften. Dames moeten wel een hoofdoekje om in de kerken en kloosters. Zowel mannen als vrouwen mogen geen korte broek aan in kerken en kloosters en in sommigen kerken mogen vrouwen geen broek aan hebben, er zijn dan omslagdoeken te leen.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.