Veelgestelde vragen over Georgië

Veelgestelde vragen over Georgië

 1. Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Georgië?
 2. Welke inentingen heb ik nodig voor Georgië ?
 3. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 4. Wat is de beste periode om naar Georgië te reizen?
 5. Hoe wordt er geslapen in Georgië?
 6. Hoe wordt er gereisd?
 7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Georgie?
 8. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?
 9. Is er Wifi tijdens de reis?
 10. Kan ik met euro's betalen in Georgië?
 11. Mag je in Georgië overal vrijelijk fotograferen?
 12. Zijn er kledingvoorschriften voor Georgië?
 13. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 14. De feiten op een rij

1. Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Georgië?

Internationaal paspoort of ID-kaart (identiteitskaart):
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is of een identiteitskaart die na terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

 

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Welke inentingen heb ik nodig voor Georgië ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand

4. Wat is de beste periode om naar Georgië te reizen?

Van april tot en met september. De seizoenen zijn vergelijkbaar met Nederland/België, alleen ligt de temperatuur 's zomers hoger.

5. Hoe wordt er geslapen in Georgië?

Je overnacht afwisselend in eenvoudige middenklasse hotels en guesthouses. Buiten Tbilisi zijn er weinig hotels, vandaar dat we in plaatsen als Gavazi, Kutaisi en Kazbegi in  familieguesthouses slapen. Dat zijn kleinschalige homestay's waar de vrouw/man des huizes de heerlijkste maaltijden op tafel zet. Meer informatie en foto's van de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'. 

In Georgië zijn de accommodaties overal een stuk verbeterd de afgelopen jaren. We slapen in Telavi in een eenvoudig familieguesthouse/hotel, maar met kamers met eigen sanitair. In Kazbegi in een zeer goed familie hotel. In Kutaisi in een familieguesthous en in Mestia in een goed familie hotel. In Ushguli is het nog een eenvoudig familieguesthouse met soms gedeeld sanitair. In Batumi en Akhaltsikhe in een prima hotel.Van echt ‘kleinschalige homestays’ is er dus alleen nog sprake in Ushguli. 

6. Hoe wordt er gereisd?

De gehele route in Georgië wordt afgelegd met een privébus.

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Georgië kun je vinden onder het tabblad 'Meer reisinfo'.

7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Georgie?

Voor vegetariers is Georgie heel goed te doen. De Georgische keuken kent een rijke traditie.Naast vleesgrechten  worden ook veel groentengerechten geserveerd. Salades kunnen veilig gegeten worden. Georgie staat ook bekend om de heerlijke kaasbroden. Op de markten vind je veel fruit en noten.

8. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Georgie verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/

9. Is er Wifi tijdens de reis?

De meeste hotels, guesthouses en restaurants hebben Wifi. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de Wifi niet altijd is zoals we gewend zijn.

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

10. Kan ik met euro's betalen in Georgië?

Je kan heel makkelijk pinnen in Georgië. Zeker in de hoofdstad Tiblisi. Het is niet nodig om dollars aan te schaffen, maar wij raden het wel aan cash Euro's mee te nemen. Euro’s kunnen makkelijk gewisseld worden bij wisselkantoortjes die je overal aantreft uithangbordje met wisselkoersen).

11. Mag je in Georgië overal vrijelijk fotograferen?

Fotograferen is over het algemeen geen probleem in Georgië. Alleen bij militaire en strategisch belangrijke objecten worden uitzonderingen gemaakt. Ook in veel kerken mag niet gefotografeerd worden. In sommige kerken wordt een uitzondering gemaakt en dan mag je wel fotograferen zonder flits, vraag dit voor de zekerheid na bij de reisbegeleider. Foto's nemen tijdens een dienst is verboden. In veel musea mag je wel fotograferen, maar vaak zonder flits.

12. Zijn er kledingvoorschriften voor Georgië?

Er zijn geen kledingvoorschriften. Dames moeten wel een hoofdoekje om in de kerken en kloosters. Zowel mannen als vrouwen mogen geen korte broek aan in kerken en kloosters en in sommigen kerken mogen vrouwen geen broek aan hebben, er zijn dan omslagdoeken te leen.

13. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

14. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Lees hier de veelgestelde vragen