Veelgestelde vragen over CHILI

Wat kan ik het beste meenemen aan valuta in Chili?

Advies zakgeld 

In Chili kun je overal goed pinnen (niet in het NP Torres del Paine) en met creditcard betalen.
We raden je aan om een groot deel van het geadviseerde zakgeld  in cash USD mee te nemen. Excursies kun je het beste in dollars betalen. Dit is vaak voordeliger dan pinnen. Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en zonder gaten).

Hoe wordt er gereisd door Chili?

Je reist afwisselend met het openbaar vervoer, privé bussen en de binnenlandse vluchten. Reis je een traject per nachtbus, dan betreft het  zeer luxe bussen, waarvan de stoel achterover gezet kan worden tot bijna ligstand.

Wat is de beste reistijd voor Chili?

De meest geschikte reistijd voor Patagoniëreis loopt van oktober tot en met maart, de Chileense zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. 
De noordelijke regio's van Chili hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C.) met relatief de meeste regenval. 
Noord-Chili kan het het hele jaar door bezocht. 
Santiago de Chile kent een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.

Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Chili?

Het is aan te raden zowel luchtige als warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen. In Chili kun je veel wind en snel wisselende weersomstandigheden verwachten.  Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack). Dunne handschoenen en een muts kunnen ook soms goed van pas komen. Verschillende lagen over elkaar helpen goed tegen de kou.

Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14.

Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden.

Moet ik een slaapzak meenemen?

Nee, een slaapzak hoef je niet mee te nemen. 
Voor de Patagoniëreis is in Torres Del Paine National Park
bij de meeste Refugios beddengoed aanwezig. Als dit niet het geval is, dan kun je tegen een kleine bijbetaling ook ter plaatse beddengoed huren. 

Mobiele telefonie in Chili. Ben ik telefonisch bereikbaar?

We raden je aan om contact op te nemen met je provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland.
Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is het bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden. 

Is wifi in Chili beschikbaar?

In de meeste hotels van de grotere steden is er wifi. Het kan zijn dat er uitsluitend wifi is in de lobby van het hotel. 

Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Chili?

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

Kan ik een koffer meenemen naar Chili?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een hardschalige koffer raden wij af, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen. 

Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vlucht?

Voor de meeste binnenlandse vluchten geldt een limiet van 15 kg in te checken bagage. Sommige airlines hanteren een maximaal gewicht van 23 kg. Ons advies is om de bagage zo mogelijk te beperken tot ongeveer 15 kg., ook omdat dit een hanteerbaar gewicht is.  
Heb je meer kilo's, dan kun je altijd wat extra items in de handbagage doen tijdens de binnenlandse vluchten.  
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.