Veelgestelde vragen over Argentinië

Veelgestelde vragen over Argentinië

 1. Heb ik een visum nodig voor Argentinië?
 2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 3. Wat voor inentingen voor Argentinië heb ik nodig?
 4. Hoe overnachten wij in Argentinië?
 5. Is er Wifi in Argentinië beschikbaar?
 6. Hoe wordt er gereisd door Argentinië?
 7. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Argentinië?
 8. Kan ik pinnen in Argentinië?
 9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?
 10. Wat is de beste reistijd voor Argentinië (en Patagonië)?
 11. Welke kleding kan ik het beste meenemen voor Argentinië, Patagonië en Chili reizen?
 12. Kan ik een koffer meenemen naar Argentinië?
 13. Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vluchten?
 14. Mobiele telefonie Argentinië: ben ik bereikbaar?
 15. Moet ik een slaapzak meenemen op mijn Argentinië reis?
 16. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 17. Reizen: de feiten op een rij.

1. Heb ik een visum nodig voor Argentinië?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

3. Wat voor inentingen voor Argentinië heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Hoe overnachten wij in Argentinië?

In Argentinië overnachten we in centraal gelegen middenklasse hotels. 

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

5. Is er Wifi in Argentinië beschikbaar?

In principe is er overal Wifi beschikbaar, soms gratis en soms tegen betaling. Sommige hotels hebben alleen wifi in de lobby, restaurant en zwembad, dus niet in de kamers. Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

6. Hoe wordt er gereisd door Argentinië?

Je reist afwisselend met het openbaar vervoer, privébussen en de binnenlandse vluchten. Reis je een traject per nachtbus, dan betreft het zeer luxe bussen, waarvan de stoel achterover gezet kan worden tot bijna ligstand.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij de reis.

7. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Argentinië?

Op de volgende website kun je alle informatie vinden over stekkers en stopcontacten over de hele wereld: www.wereldstopcontacten.nl.

8. Kan ik pinnen in Argentinië?

We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeld in cash US dollars mee te nemen (euro’s kan eventueel ook maar met US dollars kun je in Argentinië veel beter uit de voeten i.v.m. de wisselkoers). Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en  zonder gaten).

In Chili kun je overal goed pinnen (niet in het NP Torres del Paine, hier kun je afrekenen met USD) en met creditcard betalen. In Argentinië is het echter beter om contante euro’s of Amerikaanse dollars te wisselen, je kan ook betalen met dollars. De koers is hierbij aanmerkelijk beter dan dat je geld pint. Alle excursies kun je in beide landen ook met USD betalen.

9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Argentinië?

In Argentinië wordt veel vlees gegeten. Het begrip vegetariër is inmiddels al wel bekend op de toeristische plekken, maar vleesvervangers kennen ze niet. Echter in de grote steden zijn er vaak wel goede mogelijkheden om vegetarisch te eten.

10. Wat is de beste reistijd voor Argentinië (en Patagonië)?

De meest geschikte reistijd voor Patagoniëreis (reiscode LPA/BBP) loopt van oktober tot en met maart, de Argentijnse zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand.
 
De noordelijke regio's van Argentinië hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C) met relatief de meeste regenval. 

Noord-Argentinië kan het het hele jaar door bezocht. Buenos Aires kent in de lenteperiode (oktober en november) eveneens aangename temperaturen van 20-25°C. Santiago de Chile, Mendoza, Salta en Cafayate, San Pedro de Atacama kennen een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.

11. Welke kleding kan ik het beste meenemen voor Argentinië, Patagonië en Chili reizen?

Voor de Patagonië reis is het aan te raden zowel luchtige als warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen.
In het Argentijnse Andesgebied kan het flink koud worden, met name als je de zuidelijke nationale parken ingaat (EL Chalten, El Calafate, Tierra del Fuego), waarbij de temperaturen tot onder het vriespunt kunnen dalen (bijvoorbeeld een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack). Dunne handschoenen en een muts kunnen ook soms goed van pas komen. Verschillende lagen over elkaar helpen goed tegen de kou.

Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14. Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden. 

Voor de reis Noord-Argentinië en Brazilië kun je het beste luchtige kleding meenemen. Een warme fleece trui of vest en (regen) jack zijn dan in de regel voldoende. Neem comfortabele wandelschoenen en slippers mee en zwemkleding. Houd rekening met omgekeerde seizoenen. December is warm en juli een stuk koeler. 

12. Kan ik een koffer meenemen naar Argentinië?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley/koffer (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een harde koffer is minder handig, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen.

13. Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vluchten?

Houd er rekening mee dat je op de binnenlandse vluchten vaak maximaal 15 kg bagage kunt inchecken. Indien je bagage zwaarder is, kun je het extra gewicht het beste in de handbagage doen.   

14. Mobiele telefonie Argentinië: ben ik bereikbaar?

Op de meeste plaatsen in Argentinië heb je prima bereik met je mobiele telefoon, maar bellen is vaak erg duur. Houd er rekening met dat het bereik in de afgelegen gebieden beperkt is. Wel raden we je altijd aan contact op te nemen met je provider over het bereik van jouw mobiele telefoon in het buitenland.

15. Moet ik een slaapzak meenemen op mijn Argentinië reis?

Nee, je hebt voor onze Argentinië reizen geen slaapzak nodig. Bij de Patagonië reis is er in de refugios in Torres del Paine beddengoed aanwezig. 

16. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

17. Reizen: de feiten op een rij.

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:
- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen