Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Armenië

Heb ik een visum nodig voor Armenie?

Er is is geen visumplicht meer voor Armenie. Je krijgt een gratis entry stempel bij aankomst.

Heb je vaccinaties nodig voor een rondreis door Armenië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Heeft mijn GSM bereik

Informeer bij je provider of er bereik is in Armenie. Je kan ook een lokale simcard met beltegoed kopen. In alle hotels is gratis Wifi.

Hoe is de Armeense keuken?

Eten en drinken is heel belangrijk voor Armeniers. Shasliks zijn favoriet maar ook vegetariers kunnen er goed terecht. Auberginegerechten, vis, noten, kaas, fruit en vers brood zijn altijd verkrijgbaar.

Hoe wordt er gereisd in Armenie?

Het vervoer in Armenie gaat per privé bus.Er wordt onderweg veelvuldig gestopt voor bezienswaardigheden, fotostops en lunches.

Hoe wordt er geslapen tijdens de Armenië reis?

Je overnacht in prima middenklasse hotels.

Is er wifi in Armenië ?

In Yerevan hebben alle hotels wifi in de lobby, heel soms ook in de kamers. Restaurants in Yerevan hebben soms ook wifi.

Kan ik met euro's betalen in Armenië?

Contante euro's kun je omwisselen bij de banken of in de betere hotels. Ook zijn er verschillende pinmogelijkheden in de grotere steden als Yerevan.

Mag je in Armenie overal vrijelijk fotograferen?

Fotograferen is over het algemeen geen probleem in Armenië. Alleen bij militaire en strategisch belangrijke objecten worden uitzonderingen gemaakt. Verder wordt er bij veel bezienswaardigheden naast de normale entree een extra bedrag gerekend voor foto- en videocamera's. In kerken wordt vaak verzocht om niet te fotograferen. In veel musea mag je daarentegen wel fotograferen, maar vaak zonder flits.Vaak mag je alleen tegen betaling binnen de kloosters en kerken fotograferen of filmen.

Wat is de beste periode om naar Armenie te reizen?

Van april tot en met september. De seizoenen zijn vergelijkbaar met Nederland maar in de zomer kan het er flink warm worden.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.