Veelgestelde vragen over Nepal

Veelgestelde vragen over Nepal

 1. Heb ik een bepaalde electriciteits stekker nodig voor Nepal?
 2. Heb ik een visum nodig voor Nepal?
 3. Heb ik inentingen nodig voor mijn Nepal rondreis?
 4. Is er Wifi in Nepal?
 5. Kan er vegetarisch gegeten worden in Nepal ?
 6. Kan ik last van hoogteziekte krijgen tijdens mijn Nepal groepsreis?
 7. Kan ik overal pinnen in Nepal?
 8. Moet ik een slaapzak/slaapmatje meenemen naar Nepal?
 9. Wat is de ideale periode om te reizen door Nepal?
 10. Wat is nog handig om mee te nemen naar Nepal?
 11. Zijn de wandelingen op de Nepal rondreis zwaar?
 12. Zijn er nog kledingsvoorschriften voor Nepal?

1. Heb ik een bepaalde electriciteits stekker nodig voor Nepal?

Wanneer je op de volgende link klikt, kun je de stekkers over de hele wereld zien.

http://www.wereldstopcontacten.nl/

 

2. Heb ik een visum nodig voor Nepal?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure. 

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

 

 

 

3. Heb ik inentingen nodig voor mijn Nepal rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Is er Wifi in Nepal?

In Nepal kan je in veel hotels en restaurants (gratis) gebruik maken van Wifi. Tegenwoordig is er zelfs in de bergen regelmatig Wifi.

5. Kan er vegetarisch gegeten worden in Nepal ?

Ja ! Overal in Nepal kun je heerlijk vegetarisch eten.6. Kan ik last van hoogteziekte krijgen tijdens mijn Nepal groepsreis?

Bij  al onze Nepal reizen kom je niet hoog genoeg om last van hoogte ziekte te krijgen.  Ruim 2000 meter zal het hoogste punt zijn.

7. Kan ik overal pinnen in Nepal?

In de grotere plaatsen  kan je overal   pinnen in Nepal. Cash euro's kan je ook  overal inwisselen, het is niet nodig om dollars mee te nemen. Er zijn in de toeristische wijken veel wisselkantoortjes. Als je de bergen in gaat moet je voor de gehele tijd wel  cash roepies meenemen.

8. Moet ik een slaapzak/slaapmatje meenemen naar Nepal?

Voor alle reizen  door Nepal  is een  slaapzak/slaapmatje niet nodig.  Een lakenzak is handig voor de reizen waar je enkele dagen in de bergen verblijft.

9. Wat is de ideale periode om te reizen door Nepal?

De beste periode om naar Nepal te reizen is van oktober t/m april. Eind september is het regenseizoen afgelopen en dan is de lucht helder  zodat de besneeuwde toppen vaker en scherper te zien zijn.dan anders.  Van oktober tot midden maart is een droge en zonnige periode. Het kan dan 's nachts flink koud zijn, maar zodra de zon schijnt loopt het kwik snel op.Van half maart t/m april begint het warmer te worden en begint alles te bloeien. Ook tijdens de monsoonmaanden kan er goed gereisd worden in Nepal, als het regent dan is het vaak een korte maar krachtige bui en het regent ook regelmatig s'nachs. Het is wel minder helder en minder kans om de bergen te zien.

10. Wat is nog handig om mee te nemen naar Nepal?

Het beste kan je laagjes kleding meenemen. In de winter kan het flink afkoelen zodra de zon ondergaat. De meeste hotels en restaurants hebben geen verwarming dus warm aankleden is dan belangrijk.  Als je ook Chitwan gaat bezoeken neem dan badkleding mee want  in Chitwan bestaat de mogelijkheid om in de rivier olifanten te wassen. ( een unieke ervaring ! )

11. Zijn de wandelingen op de Nepal rondreis zwaar?

Nee, de wandelingen tijdens de reizen, ook de familiereis  worden helemaal aangepast aan de wensen van de groep. Je wandeld  onder begeleiding van een lokale gids. Er kunnen meerdere varianten (korte en lange afstanden) worden afgelegd. Mocht je niet mee willen wandelen, dan kan dat ook en blijf je bij de lodge en kan je het dorpje verkennen.


12. Zijn er nog kledingsvoorschriften voor Nepal?

Tijdens wandeltochten kan je prima in een korte broek lopen, in de stad kan je beter als vrouw je benen  en schouders bedekt houden.  Verder zal je bij het bezoek aan tempels je schoenen moeten uittrekken voor het betreden van de tempel. Als je op safari gaat in Chitwan is het beter om geen felle kleuren te dragen .