Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Nepal

Heb ik een bepaalde electriciteits stekker nodig voor Nepal?

Wanneer je op de volgende link klikt, kun je de stekkers over de hele wereld zien.http://www.wereldstopcontacten.nl/

Heb ik een visum nodig voor Nepal?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum voor Nepal (single entry, 15 dagen) nodig.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 4 weken voor vertrek van je Nepal groepsreis je visum aan te vragen.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

 Voor meer informatie kijk op de website van Visumloket:

 

 

Beschik je niet over een Nederlandse of Belgische nationaliteit? Neem dan zelf contact op met de betreffende ambassade(s) om je eventuele visum te regelen.

 

Heb ik inentingen nodig voor mijn Nepal rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Is er Wifi in Nepal?

In Nepal kan je in veel hotels en restaurants (gratis) gebruik maken van Wifi.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Nepal ?

Ja ! Overal in Nepal kun je heerlijk vegetarisch eten.Kan ik last van hoogteziekte krijgen tijdens mijn Nepal groepsreis?

Bij de meeste van onze Nepal reizen kom je niet hoog genoeg om last van hoogte ziekte te krijgen.  Nagarkot ligt in de vallei van Kathmandu en ligt op 2200 meter , dat is de hoogste plaats waar je in de vallei komt. Tijdens de trekking bij de 15 daagse Nepal rondreis kom je ook niet hoger dan rond de 2300 meter. Bij de Everest Basecamp trek kom je tot 5500 meter maar is je hoogste punt waar je slaapt 4950 meter. Bij de Annapurna trekking kom je op een hoogte van 4100 meter. Aangezien je langzaam op hoogte komt bij de trekkings hebben de meeste mensen geen last van hoogteziekte.Kan ik overal pinnen in Nepal?

Tegenwoordig kan je in de grotere plaatsen pinnen in Nepal. Cash euro's kan je overal inwisselen, het is niet nodig om dollars mee te nemen.Als je de bergen in gaat moet je voor de gehele tijd cash roepies meenemen.

Moet ik een slaapzak/slaapmatje meenemen naar Nepal?

Voor de 15-daagse rondreis Nepal ( reiscode INP/BIE) en de familiereis Nepal Kidz ( reiscode FNP/KNP) is de slaapzak/slaapmatje niet nodig. Lakenzak is aangeraden.

Voor deelnemers aan de Nepal reizen met een trektocht:  Annapurna basecamp (reiscode INX/BIX) en Everest basecamp (reiscode INV/BIV) geldt het volgende:

De avond vóór de trektocht vul je met twee personen één rugzak (maximaal 7 kilo p.p. inclusief slaapzak), die door een drager gedragen zal worden. De overige bagage wordt gestald in het hotel waar we in Kathmandu of in Pokhara logeren en dat zie je pas na de trektocht terug. Je hebt voor de trektocht een klein dagrugzakje nodig voor je camera, veldfles en datgene wat je onderweg denkt nodig te hebben.

Belangrijk: Nepal Everest basecamp reis (reiscode INV/BIV) voor de binnenlandse vlucht naar Lukla is een bagage beperking van toepassing.  Er is 10 kg bagage toegestaan + 5 kg handbagage voor de cabine.In de lijst hieronder wordt aangegeven wat je zal mee dient te nemen op de trekking en tevens of het betreffende item eventueel te koop of te huur is in Kathmandu of/en in Pokhara. Dit is aangegeven door een K (te koop) en/of H (te huur) erachter:

* setje pasfoto's

* paspoort

* goede, ingelopen, waterafstotende of waterdichte bergschoenen

* goede wandelsokken

* ondergoed

* lange broek K

* korte broek K

* bloesjes, T-shirts K

* warme trui (fleece) K

* windjack

* poncho/ regenkleding K/H

* pet of hoed tegen de zon K

* muts/ sjaal/ handschoenen tegen de kou K

* zonnebril

* wandelstok K/H

* slaapzak (met een -20 warmtefactor voor de maanden November – Maart) K/H

* kleine rugzak voor dagelijkse zaken K

* veldfles K (drinkwater is in flessen ook onderweg verkrijgbaar )

* zaklantaarn met reservebatterijen en lampje K

* kleine verbanddoos

* toiletspullen K

* afbreekbare zeep/ shampoo

* toiletpapier K

* kleine noodvoorraad voedsel K

* hangslotje K

* pen en papier

* een goed boek

* eventueel een verrekijker / hoogtemeter

* fotoapparatuur

* spelletjes

* voldoende Nepalese roepies in biljetten van 100 en kleiner.Wat is de ideale periode om te reizen door Nepal?

Wat de beste tijd is om Nepal te bezoeken, hangt af van wat je gaat doen. De beste maanden voor bergwandelingen zijn april, mei, oktober en november. In die maanden is het overdag lekker en dalen de nachttemperaturen nog niet zo snel. De lucht na de regentijd, in oktober en november is helder zodat de besneeuwde toppen vaker en scherper te zien zijn dan anders. De moessonmaanden zijn ongeschikt voor de bergwandelingen, omdat de paden modderig en glad zijn en de bergen nauwelijks zichtbaar. Maar tijdens de moessonmaanden kan je wel prima Kathmandu en de vallei ontdekken, aangezien het vaak s'nachts regent en overdag soms 1 korte flinke regenbui.  Van oktober tot midden maart is een droge en zonnige periode. Het kan dan 's nachts flink koud zijn, maar zodra de zon schijnt loopt het kwik snel op.

Wat is nog handig om mee te nemen naar Nepal?

Het beste kan je laagjes kleding meenemen. In de winter kan het flink afkoelen zodra de zon ondergaat. De meeste hotels en restaurants hebben geen verwarming dus warm aankleden is dan belangrijk. Je kan veel kleding ook in Nepal aanschaffen ( net zoals bijvoorbeeld een slaapzak of andere trekkings benodigheden )  Als je ook Chitwan gaat bezoeken neem dan badkleding mee want  in Chitwan bestaat de mogelijkheid om in de rivier olifanten te wassen. ( een unieke ervaring ! )

Zijn de wandelingen op de Nepal rondreis zwaar?

Nee, de wandelingen in de Kathmanduvallei (rondreis Nepal, reiscode INP/BIE) en de familiereis Nepal Kidz worden helemaal aangepast aan de wensen van de groep. Je wandelt van plaats tot plaats onder begeleiding van een lokale gids. Er kunnen meerdere varianten (korte en lange afstanden) worden afgelegd. Mocht je niet mee willen wandelen, dan kan dat ook en reis je mee met de bagagebus.


De rondreis met een trektocht : Annapurna basecamp (reiscode INX/BIX) en Everest basecamp ( reiscode INV/BIV) is een van de zwaardere in Nepal. Je dient over een goed(e) conditie en uithoudingsvermogen te beschikken. Het is zeer belangrijk om goed ingelopen bergschoenen te dragen. De route gaat over met boomwortels bezaaide bospaden, stenige bergpaden met trappen, sneeuw en droge keiige rivierbeddingen. Houd rekening met extreme weersomstandigheden, zorg voor warme (!) kleding en een goede slaapzak. Je slaapt in eenvoudige berglodges. De ruimte waarin je eet is over het algemeen verwarmd; je slaapruimte is onverwarmd. In bijna alle lodges kun je je wassen, soms in een eenvoudige douche, soms met een emmer koud of warm water. Sommige accommodaties hebben zonne-energie, zodat er enig warm water aanwezig is.

Zijn er nog kledingsvoorschriften voor Nepal?

Tijdens wandeltochten kan je prima in een korte broek lopen, in de stad kan je beter als vrouw je benen  en schouders bedekt houden.  Verder zal je bij het bezoek aan tempels je schoenen moeten uittrekken voor het betreden van de tempel. Als je op safari gaat in Chitwan is het beter om geen felle kleuren te dragen .

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.