Veelgestelde vragen over Singapore

 1. Heb ik een visum nodig voor Singapore
 2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 3. Heb ik inentingen nodig voor Singapore?
 4. Waar overnachten we in Singapore?
 5. Is er Wifi in Singapore?
 6. Welke vervoermiddelen worden er gebruikt?
 7. Heb ik een wereldstekker nodig?
 8. Kan ik pinnen in Singapore?
 9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Singapore?
 10. Wat is de beste reistijd om te reizen door Singapore?
 11. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?
 12. Hoeveel boekers zijn er nodig voor een gegarandeerd vertrek?
 13. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Singapore?
 14. Kan ik mijn reis verlengen?
 15. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 16. De feiten op een rij
 17. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 18. Kan ik mijn reis verlengen?

1. Heb ik een visum nodig voor Singapore

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
 

2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

3. Heb ik inentingen nodig voor Singapore?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Waar overnachten we in Singapore?

We overnachten in goede middenklasse hotels. Het zijn schone en verzorgde hotels, altijd met eigen douche en toilet. 

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

5. Is er Wifi in Singapore?

Draadloos internet is grote delen van Singapore toegankelijk. Via het door de overheid geïnitieerde draadloze netwerk kun je na registratie via een customer service desk of met een lokale Simkaart gratis gebruik maken van WiFi. Daarnaast bieden veel hotels en restaurants gratis WiFi aan.

6. Welke vervoermiddelen worden er gebruikt?

We reizen voor het grootste gedeelte met een eigen bus. Voor de transfers worden een of twee minibussen ingezet (afhankelijk van de grootte van de groep).

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in de Singapore vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij de reis.

7. Heb ik een wereldstekker nodig?

De netspanning in Singapore is 230 volt. De stopcontacten zijn soms afwijkend, naast Europese stekkers vind je ook het Britse type met drie dikke polen en het Amerikaanse type met 2 platte poten. Voor het gebruik van een wereldstekker in Singapore verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt; www.wereldstopcontacten.nl

8. Kan ik pinnen in Singapore?

Op het vliegveld van Singapore kun je 24 uur per dag wisselen. En anders bij banken en wisselkantoren in de stad. Je kunt bijna overal pinnen met een bankpas (zorg wel dat je deze ingesteld hebt op ‘Wereld’!) met Maestro of Cirruslogo. In de shoppingcenters en restaurants kun je terecht met je creditcard.

9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Singapore?

In Singapore vind je een mix van vele keukens, denk hierbij aan de Chinese, Maleise en Indische keuken. Op elke hoek van de straat kan heel smakelijk (ook vegetarisch) gegeten worden. Denk hierbij aan soep, curry's, rijstgerechten en groentesnackjes.

10. Wat is de beste reistijd om te reizen door Singapore?

De beste reistijd voor Singapore zijn de maanden februari tot en met oktober. In juni en juli regent het vrij weinig en deze maanden zijn dus ook zeer geschikt voor een bezoek aan Singapore. Van november tot en met januari is het regenseizoen, toch zal je ook in het regenseizoen niet de hele dag regen hebben. Vaak heb je dan een korte maar hevige bui overdag en kan je 's avonds een flinke bui verwachten.

11. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar het is niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer. Deze zijn moeilijk te verstouwen in het vervoer.

12. Hoeveel boekers zijn er nodig voor een gegarandeerd vertrek?

Voor de Familiereis Maleisië & Singapore (reiscode: FML) hebben we een minimum van 7 boekers nodig voor een gegarandeerd vertrek, het maximumaantal deelnemers is 22. Vanaf drie boekers of opties kan je de groepssamenstelling van de reis vinden onder het tabblad 'Reisdata & Prijzen'.

13. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Singapore?

In Singapore is het tijdens onze wintertijd 7 uur later, in onze zomertijd is het verschil 6 uur.

14. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is mogelijk de reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier (+ eventuele meerkosten).

Wanneer je wilt afwijken van de groepsreis, dus bijvoorbeeld vooraf of achteraf verlengen of een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij/directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier. Bij de optie “Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken” kan je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen en zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we bij je terug met een voorstel en horen we graag je reactie. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas als jij akkoord geeft wordt de boeking bevestigd.

15. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

16. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen

17. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

18. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.