Online Chat

Reizen naar Mongolië

Gezondheid Mongolië

Hoewel inentingen voor Mongolië niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties je nodig hebt, hangt af van het soort reis en het gebied dat je bezoekt. Actuele informatie staat op www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kun je vergelijkbare informatie krijgen op www.wanda.be.

Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties.

Reisapotheek voor Mongolië: 
Neem een kleine reisapotheek mee op onze Mongolië reizen met daarin o.a. jodium, pleisters, en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Als je naar een malariagebied gaat, denk dan aan anti-malaria tabletten en muggenolie met DEET.

Europees Medisch Paspoort: Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, apotheek en GGD.

Preventieve maatregelen voor je reis naar Mongolië: Bij aankomst is het zaak de tijd te nemen om te acclimatiseren. Wees voorzichtig met zonnen en zet bij uitstapjes in de volle zon iets op je hoofd. Omdat je in de droge hitte ongemerkt veel vocht verliest, moet je steeds veel blijven drinken en wat extra zout op je eten strooien. Warme dranken zijn over het algemeen beter dan ijskoude. Je maag en darmen worden dan minder belast. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken. Vind hier meer informatie over gezond op reis

Ziekenhuizen in Ulaanbaatar: In Ulan Baatar zijn een aantal goede ziekenhuizen, dit zijn veelal privé klinieken. Zorg dus dat je goed verzekerd bent.  Het Verkeersbureau van Mongolië beveelt de volgende adressen aan:

*Russisch ziekenhuis nr. 2
Tokyogiin Guadmj, tel: 976-11-450-129
Dit ziekenhuis wordt door Mongolen gerund. Het is een goed ziekenhuis met 24 uur oproepkracht. Het is het beste om voor een afspraak van te voren te bellen. Er is een vertaal service als er geen Engelse dokter is.

*SOS Medica Mongolia Clinic
UB International Clinic, 4a Building, Big Ring Road, 15th Micro District 7th Khoroo, Bayanzurkh District, +976-11-464175/76/77.
Kliniek heeft westerse dokters die 24 uur per dag opgeroepen kunnen worden. Voor een noodoproep is dit het beste ziekenhuis. Openingstijden: Ma-vrij 9.00-12.30 en 14.00-18.00

*Yonsei Friendship Hospital
Peace Avenue, tel: 976-11-310-945
Dit is een Zuid-Koreaans kliniek, die goed is en niet heel duur. Er zijn (bijna altijd) Engelssprekende dokters aanwezig. Openingstijden: Ma- Vrij  9.00-16.30