Communicatie Mongolië

In vroeger tijden had Mongolië een geavanceerd postsysteem, waarbij ruiters als koeriers functioneerden. Er wordt gezegd dat in de hoogtijdagen het slechts elf dagen kostte om een belangrijke brief van Mongolië naar Europa te transporteren. Dat lukt de posterijen tegenwoordig niet meer: over het algemeen moet je voor een ansichtkaart toch op minimaal twee weken rekenen. Je kunt post het beste afgeven bij de balie van het hotel of aan het hoofdpostkantoor (in Ulaanbaatar aan het Sükhbaatar plein).

Telefoneren in Mongolië
Openbare telefooncellen zijn er bijna niet omdat iedereen tegenwoordig mobiel telefoneert. Wel lopen er op drukke plaatsen en bij evenementen mensen rond met satelliettelefoon. Tegen betaling kun je hiervan gebruik maken.

Mobiel bellen in Mongolië
Mongolië heeft een mobiel netwerk. Informeer bij je provider of deze een roaming overeenkomst heeft met een belaanbieder in Mongolië. Op www.bellen.com zie je de kosten per provider. Heb je een simlock vrije mobiel dan kun je een prepaid simkaart van MobiCom of Skytel kopen. Vraag de verkoper bij aankoop om het opwaardeermenu in het Engels in te stellen. Met deze simkaart heb je bereik in de meeste steden, maar niet op het platteland. Alleen met satelliettelefoons heb je in heel Mongolië bereik. Wanneer je vanuit Mongolië naar huis wilt bellen, moet je eerst 001 draaien (nb bij de goedkope belkaarten kan dat anders zijn), vervolgens 31 of 32 (de internationale codes voor Nederland resp. België) gevolgd door het netnummer zonder de eerste 0. Het landennummer van Mongolië is +976.

Internet in Mongolië
De meeste hotels in Ulaanbaatar bieden tegenwoordig WiFi aan. Vaak is er geen verbinding in de hotelkamer maar wel in de hotellobby. Internetcafés zijn er volop in Ulaanbaatar. Op de Vredesavenue zijn er verschillende te vinden, en een prettige, simpelweg Internet Center geheten, zit op de straat van het Staatswarenhuis naar het circus. Houd er wel rekening mee dat de verbindingen over het algemeen niet erg snel en stabiel zijn.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.