Weer en klimaat Mongolië

Mongolië is een land van extremen. In de Gobiwoestijn kan het kwik in de zomer oplopen tot 40 graden, maar in de winter kan het evenzo hard vriezen. In het toeristisch hoogseizoen – van mei tot augustus – zijn de temperaturen over het algemeen aangenaam. Houd er in de zomer rekening mee dat het 's avonds flink kan afkoelen. Dit is vooral zo als de wind uit de richting van Siberië waait. Er valt vooral in juli, augustus en september neerslag. Dit zijn over het algemeen korte, stevige buien.

Klimaattabel:
De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

ULAANBAATAR

Maand

T gem

Zon

Neerslag

T w

Januari

-16

6

3

-

Februari

-12

7

2

-

Maart

-3

9

3

-

April

8

9

5

-

Mei

16

10

8

-

Juni

23

9

13

-

Juli

28

9

17

-

Augustus

27

8

16

-

September

15

8

8

-

Oktober

7

7

6

-

November

-5

6

4

-

December

-14

5

4

-

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.