Eten en drinken Mongolië

Het Mongoolse dieet wordt wel als elementair omschreven en in onze westerse ogen zijn de basis ingrediënten inderdaad vaak vrij beperkt. Vanuit een traditie van nomadische veehouders met nauwelijks landbouw zijn dieren de belangrijkste leveranciers voor bestanddelen van zowel eten als drinken: soep van schapenvlees, wodka gedestilleerd uit koeienmelk, yoghurtkoekjes, deegballetjes van schapen- of geitenvlees, gefermenteerde paardenmelk (airag) etc. Maar voor toeristen serveert men inmiddels maaltijden naar de westerse smaak. Zo krijg je als bezoeker een smaakvol 3-gangenmenu met verse salades voorgeschoteld. In Ulaanbaatar vind je behalve diverse internationale keukens een aantal kwaliteitsrestaurants die traditionele lokale gerechten serveren.

Gerechten in Mongolië
Gerechten als tsuivan, gestoomde en gebakken noedels met rund- en schapenvlees en goulash zijn populair. Een aantal pasta gerechten waaronder buuz, een gestoomde vorm van ravioli, wordt tijdens feestdagen zoals het Mongoolse nieuwjaar gereserveerd.

Drinken in Mongolië

Thee wordt in een mengsel van water en melk gekookt en regelmatig met zout gedronken. Alcohol, zowel traditioneel Mongools als geïmporteerde dranken zijn op de steppe volop te krijgen. Bier is duurder dan wodka. Khan Bräu en Chinggis Beer worden voornamelijk in bars en restaurants geschonken.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.