Online Chat

Reizen naar Mongolië

Bagage en kleding Mongolië

We adviseren je dringend om de bagage voor je rondreis door Mongolië mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) en het totale gewicht te beperken tot tien à vijftien kilo per persoon. Een compacte weekendtas van hetzelfde gewicht is ook mogelijk. Denkend aan de beperkte bagageruimte in de gebruikte vervoermiddelen is een (harde) koffer absoluut niet handig.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Het kan in Mongolië vooral 's avonds en in hoger gelegen gebieden flink afkoelen. Zorg daarom dat je warme kleren bij je hebt. In september kan het 's nachts zelfs al vijf tot tien graden vriezen. In het hotel in Ulan Baatar is laundry service aanwezig.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: lakenzak, handdoek, goede wandelschoenen, regenjas,  zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, reisgids, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen (waaronder een rol toiletpapier), badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

Het is niet nodig om voor deze reis tenten of muskietennetten mee te nemen.