Veiligheid Mongolië

Mongolië is een relatief veilig land, maar zoals op veel plaatsen moet je ook hier alert zijn. Vooral de Narantuul markt staat bekend als werkgebied van kleine criminelen. ‘s Nacht loop je kans mensen tegen het lijf te lopen die iets te diep in het glaasje hebben gekeken. Ook kun je zomaar oog in oog staan met een vervaarlijk uitziende straathond, al hoewel die vaak banger is voor jouw dan andersom. Het is dus aan te raden om ’s nachts een taxi naar je verblijfplaats te nemen. Je gastheer of -vrouw zal graag de instructies voor de chauffeur op een papiertje schrijven.

Voorzorgsmaatregelen
Mocht je onverhoopt bestolen worden of iets overkomen, zorg dan dat je de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. In verband met verzekering is het van belang dat je aangifte doet bij de politie.

Reisadvies voor Mongolië
Actuele informatie over de veiligheid in Mongolië vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (kijk onder ‘reisadviezen’ bij Mongolie). Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken vind je nuttige reistips.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.