Online Chat

Reizen naar Mongolië

Geldzaken Mongolië

In Mongolië wordt betaald in Tugrik (MNT). Er is alleen papiergeld in omloop. Kijk voor de actuele koers op www.oanda.com. Buiten Mongolië is het vrijwel onmogelijk om biljetten in te wisselen, dus neem hooguit wat kleine biljetten voor het plakboek mee terug. In Ulaanbaatar en in de grotere steden kun je cash euro’s wisselen. Daarbuiten is het lastig. Zorg dus dat je genoeg tugrik en eventueel wat euro’s of dollars hebt als je de provincie intrekt.

ATM in Mongolië: In Ulan Baatar zijn diverse ATM bankautomaten waar je met je bankpas (zorg dat deze wel ingesteld is op ‘Wereld’) met Cirrus/Maestro logo kunt pinnen. Daarnaast kun je in steeds meer winkels en restaurants in de hoofdstad met creditcard (Visa- en Mastercard) betalen.

Veilig pinnen in Mongolië: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Mongolië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.