Fotografie Mongolië

Mongolië is uiterst fotogeniek en het loont dus zeker de moeite om een (goede) camera mee te nemen. Houd er in de provincie wel rekening mee dat u daar niet of nauwelijks batterijen kan kopen. Voor het opladen van batterijen is in de meeste ger-kampen wel elektriciteit aanwezig, maar niet altijd even stabiel.

Fotograferen van mensen in Mongolië
Over het algemeen zijn Mongoliërs enthousiast om op de foto te gaan. Wel trekken ze dan een heel serieus gezicht en gaan ze keurig in de houding staan. Dames willen er vaak goed verzorgd uitzien, en kunnen daarom nog wel eens weigeren of een kwartiertje voorbereiding nodig hebben. Inmiddels zijn er ook bepaalde plaatsen waar de toeristenmoeheid heeft toegeslagen en men alleen toestemt als er betaald wordt.

Betalen voor fotograferen
In musea, kloosters en bij voorstellingen geldt over het algemeen een tarief voor filmen of fotograferen. Informeer daarover bij binnenkomst. Het geld dat organisaties op die manier verkrijgen kunnen ze vaak goed gebruiken, bijvoorbeeld voor het onderhoud of restauratie van het gebouw. Het is verboden om militaire of staatsgebouwen te fotograferen.

Eendaagse fotocursus
Fotografie neemt een belangrijke plaats in voor veel reizigers. Het is fantastisch magische momenten, contacten met mensen, prachtige monumenten en bizarre situaties vast te leggen. En ze vervolgens bij thuiskomst als een blijvende herinnering in te plakken, aan de muur te hangen of te verspreiden via het internet. Koning Aap organiseert enkele keren per jaar een eendaagse fotocursus waarin zowel een inleidende technische- als een beeldende kant zit. Voor meer informatie klik hier.