Gezond op reis

Uitgerust en ontspannen op reis gaan is belangrijk en in het gehaaste Nederland geen vanzelfsprekende zaak. Als je voorbereid en uitgerust begint aan een Koning Aap reis naar een verre bestemming zal je beleving van de reis op zijn best zijn en is de kans op gezondheidsproblemen onderweg aanzienlijk gereduceerd.

Een goede start is dus het halve werk. Voor veel van onze bestemmingen zijn vaccinaties nodig en in een aantal landen is ook malaria profylaxe aan te raden.

Vaccineren bij je thuis!

Koning Aap heeft een samenwerking met Thuisvaccinatie.nl, omdat voor veel van onze bestemmingen vaccinaties nodig zijn. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. 

Maak nu een afspraak voor een vaccinatie bij je thuis
Als je minstens 4 weken voor vertrek een afspraak maakt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Je betaalt bij Thuisvaccinatie.nl naast de tarieven van de inentingen, een bedrag van
€ 19,90 voor het consult. Voor de prijs moet je het echt niet laten, de meeste zorgverzekeraars vergoeden vaccinaties. Op Thuisvaccinatie.nl vind je deexacte prijzen van de vaccinaties

» Maak hier een afspraak voor advies en vaccinaties.

Zwaarte van de reis

Voor zwaardere reizen, zoals onze langere reizen naar Tibet, Noordoost-India, Ethiopië, langs de Zijderoute en door Latijns-Amerika is het ook van belang dat je jezelf afvraagt of je het niveau van de reis aan kunt qua lichamelijke en geestelijke conditie. Daarom stellen we: informeer je goed via deze website voor je een reis boekt, boek op tijd en bereid je goed voor en verzeker je goed: allemaal recepten voor een geslaagde reis! Onze specialisten staan klaar om onopgehelderde vragen te beantwoorden.

Goed om te weten

Goed voorbereid op reis gaan is heel belangrijk! Wist je dat tweederde van de reizigers zich niet goed voorbereid op een reis? Slechts 36% laat zich voor de reis goed informeren over de (gezondheids)risico’s tijdens een reis. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van Gezondopreis.nl.

Ook voor bestemmingen wat dichter bij huis, zoals Egypte en Marokko, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Zo kan het zelfs in deze landen noodzakelijk zijn je te laten vaccineren. Maar ook wat kleinere ongemakken zoals diarree kunnen je reis flink verpesten. Laat je dus goed informeren voor je op reis gaat, bijvoorbeeld op Gezondopreis.nl, waar je betrouwbare informatie vind, goedgekeurd door de farmaceutische industrie. 

Laat je ook informeren over eten en hygiëne, en over hoe je je kunt beschermen tegen zon, hitte en insecten. Dit zijn allemaal zaken die van belang zijn voor het goed verloop van de reis. Mocht je persoonsgebonden medische vragen hebben over bijvoorbeeld reizen en suikerziekte of epilepsie, dan is het goed je arts te raadplegen. Laat ons dit wel weten, bij boeking door dit op te merken bij aanvullende opmerkingen of bij aankomst in in het bestemmingsland door de reisbegeleider in te lichten. Hierdoor kunnen wij snel en adequaat actie ondernemen als dat onverhoopt nodig mocht blijken In onze uitgebreide reisinformatie die je op deze website bij alle reizen vindt, krijg je meer informatie over de beste voorbereiding op je Koning Aap reis.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.