Eten en drinken Nepal

Het nationale gerecht van Nepal is dal bhat arkari. Het bestaat uit rijst met linzensoep en groente, meestal in een curry. Bij bijzondere gelegenheden wordt vlees van kip, geit of buffel toegevoegd. De op toeristen ingestelde restaurants in de steden en op de populaire wandelroutes hebben een ‘internationaal’ menu, met gerechten als pizza, lasagna of tortil¬≠la. Daarnaast zijn er de meer authentieke Nepalese, Indiase en Tibetaanse eethui¬≠zen. Een aanrader zijn momo's, een Tibetaanse gerecht, dat bestaat uit bolletjes vlees of gebakken groenten in een omhulsel van deeg dat kort gestoomd wordt.

Drinken in Nepal
De nationale drank is chai (spreek uit: tsjai), thee, die normaal gesproken melk en suiker bevat. Als je thee zonder suiker wilt vraag je om ‘chini na rageko chai’ en zonder melk ‘dudh na rageko chai’. In Kathmandu, Pokhara en op populaire routes in de bergen kun je tegenwoordig een latte of cappuccino met uitzicht op Everest of Annapurna bestellen.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.