Zoeken
Achtergrond informatie
- Bevolking Nepal
- Cultuur Nepal
- Duurzaamheid Nepal
- Eten en drinken Nepal
- Feestdagen en festivals Nepal
- Fooien Nepal
- Land en landschap Nepal
- Religie Nepal
- Taal Nepal
- Weer en klimaat Nepal
Praktische informatie
- Je bent hier
- Bestemmingen
- Nepal
- Landinformatie Nepal
- Eten en drinken Nepal
Reizen naar Nepal
Eten en drinken Nepal
Eten in Nepal: Het nationale gerecht van Nepal is dal bhat tarkari. Het bestaat uit rijst met linzen en groente, meestal in een curry. Bij bijzondere gelegenheden wordt vlees van kip, geit of buffel toegevoegd. De op toeristen ingestelde restaurants in de steden en op de populaire wandelroutes hebben een ‘internationaal’ menu, met gerechten als pizza, lasagna of tortilla. Daarnaast zijn er de meer authentieke Nepalese, Indiase en Tibetaanse eethuizen. Een aanrader zijn momo's, een Tibetaans gerecht, dat bestaat uit bolletjes vlees of gebakken groenten in een omhulsel van deeg dat kort gestoomd wordt.
Drinken in Nepal: De nationale drank is chai (spreek uit: tsjai), thee, die normaal gesproken melk en suiker bevat. Als je thee zonder suiker wilt vraag je om ‘chini na rageko chai’ en zonder melk ‘dudh na rageko chai’. In Kathmandu, Pokhara en op populaire routes in de bergen kun je tegenwoordig een latte of cappuccino met uitzicht op Everest of Annapurna bestellen.
Drinken in Nepal: De nationale drank is chai (spreek uit: tsjai), thee, die normaal gesproken melk en suiker bevat. Als je thee zonder suiker wilt vraag je om ‘chini na rageko chai’ en zonder melk ‘dudh na rageko chai’. In Kathmandu, Pokhara en op populaire routes in de bergen kun je tegenwoordig een latte of cappuccino met uitzicht op Everest of Annapurna bestellen.
© 2024, Koning Aap