Communicatie Nepal

Nepal beschikt over een mobiel netwerk met een redelijk goede dekking in de steden en in het laagland. In de bergen heb je doorgaans geen bereik. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het landnummer van Nederland is +31, van Belgie +32 en van Nepal +977. De meeste hotels en restaurants in de Kathmandu-vallei hebben WiFi. Maar dit werkt lang niet altijd, vooral na slecht weer heb je grote kans dat WiFi eruit ligt.

Mobiel bellen in Nepal
Een goedkope manier om te communiceren met de buitenwereld is door de aanschaf van een prepaid simkaart voor je simlock vrije mobiel. Deze simkaarten, waarmee je ook kunt internetten, zijn op veel plaatsen verkrijgbaar en kosten een paar euro. Als je niet direct een winkel van een GSM operator (Ncell, Nepal Telecom of Smart Cell) ziet, vraag er dan naar in een supermarkt of een cybercafé. Het opwaarderen kan al vanaf 100 rupees. Je kunt op die manier goedkoop via whatsapp bellen. In de bergen heb je met je prepaid simkaart doorgaans geen internet.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.