Communicatie Nepal

Telefoonverkeer vanuit Nepal naar Nederland of België is mogelijk. In Kathmandu en Pokhara vind je kantoortjes vanwaar je tegen relatief lage tarieven internationaal kunt bellen of faxen. Je draait 0031 (Nederland) of 0032 (België), gevolgd door netnummer (met weglating van eerste cijfer 0) en abonneenummer. Het landennummer van Nepal is 00977.

Mobiel bellen in Nepal
Nepal beschikt over een mobiel netwerk. Het is niet in het gehele land operationeel maar in de steden en in het laagland is de dekking redelijk goed. Soms heb je op een bergpas bereik (maar reken er niet op). En overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Goedkoper is het wanneer je een simlock vrije mobiel meeneemt naar Nepal en ter plekke een prepaid simkaart aanschaft. Als je niet direct een winkel van een GSM operator (Ncell of Nepal Telecom) ziet, vraag er dan naar in een supermarkt of een cybercafé.

Internet in Nepal
De meeste hotels en restaurants in de Kathmandu-vallei hebben WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi Finder’. En anders kun je terecht in internetcafés. De snelheid van de verbinding kan tegenvallen! Langs toeristische routes kun je ook in de bergen steeds vaker internet vinden, tot in het Everest base camp.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.