Communicatie Tibet

Internationaal bellen is mogelijk vanuit het hotel is mogelijk maar een stuk duurder dan vanuit een telecomkantoor. Met een IP (Internet Phone) telefoonkaart kun je via een lokaal nummer en de code die op de kaart staat internationaal telefoneren. Betaal voor deze kaarten nooit de prijs die op de kaart staat. Zo zijn kaarten van 100 yuan vaak 30 tot 50 yuan. Winkels met mobiele telefoons hebben vaak deze telefoonkaarten.

Mobiel bellen in Tibet
In plaatsen als Lhasa en Shigatse is een mobiel netwerk. Wil je met je mobiel internationaal bellen, informeer dan bij je provider of die een roaming overeenkomst heeft met een Chinese telefoonmaatschappij. Een overzicht van de kosten per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Heb je een simlock-vrij toestel, dan is het voordeliger om een prepaid simkaart te kopen bij een Chinese telefoonmaatschappij zoals China Mobile of China Unicom. Kaarten met het ongeluksgetal ‘4’ zijn goedkoper dan kaarten met het geluksgetal ‘8’ erin. 

Internetten in Tibet
Veel hotels in Tibet hebben WiFi. Houd er rekening mee dat de verbinding heel traag kan zijn. Daarnaast zijn er volop internetbars in Tibet. Het is er vaak rokerig en niet altijd even schoon, maar het is goedkoop, hooguit een paar yuan per uur. De internetcafés zijn meestal tot diep in de nacht geopend. 
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.