Online Chat

Reizen naar Tibet

Communicatie Tibet

In plaatsen als Lhasa en Shigatse is een mobiel netwerk. Wil je met je mobiel internationaal bellen, informeer dan bij je provider of die een roaming overeenkomst heeft met een Chinese telefoonmaatschappij. Een overzicht van de kosten per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Heb je een simlock-vrij toestel, dan is het handig om een prepaid simkaart te kopen van China Mobile of China Unicom. Neem je paspoort mee bij de aankoop. Kaarten met het ongeluksgetal ‘4’ zijn goedkoper dan kaarten met het geluksgetal ‘8’ erin.
Chinezen gebruiken amper whatsapp, maar vooral weixin. Wie zelfstandig reist doet er goed aan om de Engelse versie van weixin te downloaden. Zo kan je eventueel hulp vragen van de Chinese vrienden die je onderweg maakt.

Internetten in Tibet
Veel hotels en restaurants in Tibet hebben WiFi (spreek uit ‘waifai’). Houd er rekening mee dat de verbinding heel traag kan zijn. Daarnaast zijn er volop internetbars in Tibet. Het is er vaak rokerig en niet altijd even schoon, maar het is goedkoop, hooguit een paar yuan per uur. De internetcafés zijn meestal tot diep in de nacht geopend en het kost ongeveer een euro per uur. Laat aan de balie je paspoort zien en je krijgt een inlogcode. Houd er rekening mee dat sommige websites geblokkeerd zijn, zoals Twitter, Facebook, Instagram en Youtube. Bing.com is een redelijk alternatief voor het geblokkeerde Google. Chinezen zelf gebruiken Baidu.com, wat ook voor bijvoorbeeld vertalingen handig kan zijn.