Geld Tibet

De munteenheid van Tibet is de Renminbi (RMB) of Yuan (CNY). De yuan (in de volksmond kuai genoemd) is verkrijgbaar in briefjes van 1, 5, 10, 50 en 100 yuan. Een yuan is onderverdeeld in 10 mao ook wel jao genoemd. Er gaan ongeveer 7,3 yuan in een euro (stand januari 2017); kijk voor de dagkoers op www.oanda.com.

Geld wisselen in Tibet

In de Lhasa en Shigatse kun je bij de Bank of China, bij wisselkantoren of bij grotere hotels euro’s of Amerikaanse dollars wisselen. Vraag bij grote bedragen of de bank de biljetten op echtheid wil controleren voor ze door een telmachine te halen. Met een creditcard kun je bij de meeste banken geld opnemen, je betaalt dan ongeveer vier procent provisie. Als je wisselgeld terugkrijgt, accepteer dan geen gescheurde of kapotte biljetten en kijk ook uit voor valse biljetten van 50 en 100 yuan. Pas vooral op in het donker, bijvoorbeeld ’s avonds laat in de taxi of in een discotheek. Betaal dan zoveel mogelijk met gepast geld, zodat je geen ‘grote biljetten’ terugkrijgt.

ATM in Tibet

In Lhasa en Shigatse kun je pinnen met een bankpas met Maestro- of Cirrus logo. Voor het geval een geldautomaat defect is, is het zaak om altijd voldoende cash geld achter de hand te hebben.

Veilig pinnen in
Tibet
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Tibet dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. 
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.