Fotografie Tibet

Fotograferen in Tibet is een bijzondere ervaring, niet alleen vanwege de prachtige tempels en imposante natuur maar vooral ook vanwege de karakteristieke bewoners. Over het algemeen vinden Tibetanen het geen probleem om gefotografeerd te worden. Maar als je mensen fotografeert tijdens een rondreis door Tibet, doe het dan met respect. Vraag altijd om toestemming. Neem de tijd om een foto te maken en toon belangstelling, bijvoorbeeld door iemand eerst te begroeten en een praatje te maken.

Fotograferen in Tibetaanse kloosters

Om in kloosters te mogen fotograferen wordt soms een (fikse) bijdrage verplicht gesteld, een regel die is opgelegd door de Chinezen. Verder is het verboden opnamen te maken van bepaalde rituelen. Een voorbeeld zijn de zogenaamde ‘hemelse’ begrafenissen waarbij het lichaam van de overledene door de gieren wordt verslonden.

Verboden te fotograferen in Tibet

Het is verboden om foto- of filmopnamen te maken van militaire en strategische objecten, zoals legerdepots, bruggen, vliegvelden en gevangenissen. Ook is het verboden om een afbeelding van de Dalai Lama bij je te hebben. Zelfs een afbeelding van de Dalai Lama in een reisgids kan problemen veroorzaken.

Eéndaagse fotocursus
Fotografie neemt een belangrijke plaats in voor veel reizigers. Het is fantastisch magische momenten, contacten met mensen, prachtige monumenten en bizarre situaties vast te leggen. En ze vervolgens bij thuiskomst als een blijvende herinnering in te plakken, aan de muur te hangen of te verspreiden via het internet. Koning Aap organiseert enkele keren per jaar een eendaagse fotocursus waarin zowel een inleidende technische- als een beeldende kant zit. Voor meer informatie klik hier.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.