Online Chat

Reizen naar Tibet

Eten en drinken Tibet

De Tibetaanse keuken steekt nogal schril af bij de uitgebreide en verfijnde Chinese keuken. Als gevolg van de vaak barre omstandigheden waaronder de mensen moeten overleven en de beperkte mogelijkheden om voedsel te verbouwen, is het traditionele menu in onze ogen niet echt afwisselend.

Eten in Tibet
Het basisvoedsel van de Tibetanen is tsampa, een maaltijd van grof gerstemeel aangevuld met jakvlees, jakkaas en jakboter. Andere gerechten zijn thukpa, vettige noedelsoep met groenten en/of vlees en momo's, meelballetjes die gevuld zijn met groenten en gehakt. Sommige Tibetaanse restaurants in Lhasa hebben speciaal voor toeristen jakburgers op de menulijst gezet. Aangezien de Han-Chinezen dol zijn op eten zijn er in Tibet steeds meer Chinese restaurants te vinden. De meeste zijn geschoeid op Sichuaanse leest, die bekend staat om zijn scherpe kruiden.

Drinken in Tibet
Tibetanen drinken graag boterthee met tsampa. Daarnaast houden ze van chang (gerstebier) dat licht van kleur is en een wat zurige smaak heeft. Daarnaast is er in Tibet ook frisdrank, mineraalwater en Chinees bier verkrijgbaar. In vrijwel alle hotels in Tibet staan thermosflessen met heet water zodat je zelf een kopje thee, koffie of soep kunt maken.