Online Chat

Reizen naar Namibië

Weer en klimaat Namibië

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Wanneer het bij ons dus zomer is, is het daar winter. Vooral in de zomer (onze winter) kan het erg warm worden. In de winter (onze zomer) is het overdag aangenaam warm. ’s Avonds kan het flink afkoelen. In juli en augustus zijn temperaturen rond het vriespunt in de woestijn eerder regel dan uitzondering. Het Centrale Plateau kent een prettig en gematigd klimaat.

Gemiddeld heeft Namibië 300 dagen zon per jaar en heeft daarmee het droogste klimaat van Afrika. De regentijd is van eind november tot april. In het grootste deel van het land valt zelfs dan nauwelijks neerslag. De regen valt in korte maar zeer hevige buien, waarna de zon weer doorbreekt. De conditie van de wegen heeft hier vaak onder te lijden. Kampeer in Namibië nooit in een droge rivierbedding. Een flinke regenbui kan een droge rivier binnen korte tijd veranderen in een kolkende watermassa.

Beste reistijd in Nambië: Eigenlijk kun je stellen dat het hele jaar door het Namibische klimaat goed is om in te reizen. Wil je zoveel mogelijk wild te zien in wildparken zoals Etosha en de Caprivistrook? Overweeg dan om je rondreis naar Namibië tijdens het droge seizoen te plannen, de lokale winterperiode (onze zomer). Als het langdurig droog is dunt de vegetatie uit en drogen waterbronnen op, waardoor je beter zicht hebt en grote kuddes wilde dieren zich verzamelen rondom de permanente drinkplaatsen. De ideale omstandigheden om in Namibië veel wild te zien! Voor vogelliefhebbers is het misschien beter tijdens het groene seizoen (onze winter) een Namibië reis te maken. In die zomerperiode zie je nog steeds veel wilde dieren. Ook is dit de periode waarin jonge dieren worden geboren.

Klimaattabel Nambië: De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde maximumtemperatuur in graden Celsius, de gemiddelde minimumtemperatuur in graden Celsius, het aantal regendagen per maand en het aantal zonuren per dag.

WINDHOEK (1655 m)

Maand

Max T

Min T

Regen

Zon

Januari

30

17

12

9

Februari

29

17

11

9

Maart

28

16

11

8

April

26

13

6

9

Mei

23

9

3

10

Juni

21

7

1

10

Juli

21

6

1

10

Augustus

23

8

1

11

September

27

12

2

11

Oktober

29

14

4

10

November

30

16

6

10

December

31

17

8

10