Weer en klimaat Namibië

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Wanneer het bij ons dus zomer is, is het daar winter. Vooral in de zomer (onze winter) kan het erg warm worden. In de winter (onze zomer) is het overdag aangenaam warm. ’s Avonds kan het fiks afkoelen. In juli en augustus zijn temperaturen rond het vriespunt in de woestijn eerder regel dan uitzondering. Het Centrale Plateau kent een prettig en gematigd klimaat. De regentijd is van eind november tot april. In het grootste deel van het land valt zelfs dan nauwelijks neerslag. De regen valt in korte maar zeer hevige buien, waarna de zon weer doorbreekt. De conditie van de wegen heeft hier vaak onder te lijden. Kampeer in Namibië nooit in een droge rivierbedding. Een flinke regenbui kan een droge rivier binnen korte tijd veranderen in een kolkende watermassa.

Klimaattabel:
De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

WINDHOEK

Maand

T max

Zon

Regen

T w

Januari

30

9

12

-

Februari

29

9

11

-

Maart

28

8

11

-

April

26

9

6

-

Mei

23

10

3

-

Juni

21

10

1

-

Juli

21

10

1

-

Augustus

23

11

1

-

September

27

11

2

-

Oktober

29

10

4

-

November

30

10

6

-

December

31

10

8

-

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.