Online Chat

Reizen naar Namibië

Bagage en kleding Namibië

Rondreizen door Namibië gaan voor een groot deel door woestijn waar een hard klimaat heerst met soms koude nachten en zeer hete dagen in onze wintermaanden. Neem dunne kleding mee, het liefst in natuurkleuren. Voor 's avonds is een T-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack. Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid. Een paraplu is handig.

Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage), paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek. Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee.

Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Let op de afmetingen van je tas; de lockers waar je je bagage in op moet bergen hebben een bepaalde afmeting. Harde koffers zijn niet toegestaan. Daarnaast is een kleine rugzak handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen.

Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat je mag inchecken is 20 kg, maar het is niet nodig zoveel mee te nemen. Je kunt regelmatig wat kleding (laten) wassen.

Ga je kamperen in Namibië? Kijk dan bij de desbetreffende Namibië rondreis of het nodig is een (extra) slaapmatje, slaapzak of lakenzak, (opblaasbaar) kussen en handdoek mee te nemen.

Belangrijk: Het is verboden om plastic tasjes mee te nemen in de nationale parken in Namibië. Zorg dus dat je geen tasjes in je bagage hebt zitten op het moment dat je een van de parken in Namibië ingaat.