Online Chat

Reizen naar Namibië

Eten en drinken Namibië

De keuken van Namibië is divers. Vooral liefhebbers van vlees kunnen hun hart ophalen met een ruime keuze aan wild, zoals springbok, gemsbok, koedoe en struisvogel. Een populaire bezigheid, met een belangrijke sociale functie, is de ‘braai’: de barbecue. Ondanks de dominantie van vlees komen ook vegetariërs redelijk aan hun trekken. De meeste restaurants serveren een of meer vegetarische gerechten.

Het traditionele eten in Namibië: Een warme maaltijd voor de Namibiërs zelf bestaat uit miliepap, mahangosoep, vis, rijst, lam en geit, vaak klaargemaakt in een 'potjie': een gietijzeren pot met drie korte poten, die op het vuur wordt gezet of erboven gehangen. De Herero geven de voorkeur aan melkproducten, de San eten traditioneel wild fruit, woestijnplanten, noten, vogeleieren en hagedissen. Overal in het land is biltong te koop. Dit is rauw rundvlees of wild dat gedroogd en gepekeld is. Het is in allerlei varianten verkrijgbaar: soms wordt het in dikke stukken gesneden, soms in dunnen plakjes. Het is sterk gekruid of naturel. Doordat het lang houdbaar is en niet gekoeld bewaard hoeft te worden, is het zeer populair voor onderweg als tussendoortje.

Verrassende gerechten in Namibië: Ook de Duitse keuken wordt in ere gehouden. In een Duitse Konditorei kun je heerlijke Apfelstrudel, Schwarzwalder Kirschtorte en frische Brötchen krijgen. En als op het menu: Sauerkraut mit Bratwurst. Fast food geniet een steeds grotere populariteit en het is in vrijwel elk stadje mogelijk om snacks te kopen. Langs de kust staat uiteraard veel verse vis op het menu.

Drinken in Namibië: In steden en toeristische plaatsen is vrijwel overal een breed assortiment aan frisdranken, vruchtensappen en mineraalwater te koop, evenals koffie en thee. Water uit de kraan kun je beter niet drinken. Je kunt Zuid-Afrikaanse wijn kopen en het bier van de Namibia Breweries in Windhoek is van prima kwaliteit. Cuca, vooral populair in het noorden, komt oorspronkelijk uit Angola maar wordt tegenwoordig ook in Namibië gebrouwen.