Online Chat

Reizen naar Namibië

Geldzaken Namibië

De Namibische munteenheid is de Namibische dollar (N$), die weer onderverdeeld is in 100 cent. Er zijn briefjes van 10, 20, 50 en 100 Namibische dollar in omloop. De Namibische dollar (N$) is gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) en heeft dezelfde waarde. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com.

Pinnen in Namibië: In de steden kun je met je bankpas met Maestro logo pinnen bij geldautomaten met Cirrus en/of Maestro logo. Houd in de gaten dat er niemand meekijkt als je je pincode intikt. Bovendien is het raadzaam een bonnetje op te vragen. Er zijn gevallen van geldautomatenfraude bekend. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Namibië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Geld wisselen in Namibië: Als je cash dollars of euro’s wisselt bij een bank of wisselkantoor kun je het beste ook kleine coupures vragen. Dat is makkelijker bij betalingen omdat er op veel plaatsen vaak geen wisselgeld is. De muntjes van een, twee en vijf rand kun je het best bewaren voor fooien in hotels en restaurants. Bij bijna alle grote winkels, hotels, lodges en autoverhuurbedrijven worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Bij sommige benzinepompen kun je alleen cash betalen.