Online Chat

Reizen naar Marokko

Openingstijden Marokko

Banken in Marokko zijn van maandag tot en met donderdag doorgaans geopend van 8.30-16.30 uur met een lunchstop van zo'n twee uur. Op vrijdag sluit de bank tussen de middag nog een half uur eerder voor het vrijdaggebed. ‘s Zomers en tijdens de ramadan sluiten banken vaak eerder. In havens en op vliegvelden zijn wisselkantoren geopend op aankomst- en vertrektijden. Hoofdpostkantoren zijn geopend tussen 8.30-18.00 uur, de kleinere sluiten tussen de middag. Musea en monumenten zijn dagelijks te bezoeken tussen 9.00 – 17.00 uur. Een aantal is op dinsdag dicht. In het weekend en op feestdagen zijn alle bedrijven en kantoren gesloten.

Openingstijden winkels in Marokko: In het weekend en op feestdagen in Marokko zijn alle bedrijven en kantoren gesloten. Veel winkels (vooral buurtwinkels en souvenirwinkels) zijn zeven dagen per week open en hanteren ruimere openingstijden. In de medina zijn veel winkeltjes op vrijdagmiddag gesloten in verband met het vrijdaggebed. Op zondag sluiten de meeste winkels in de ville nouvelle, het moderne deel van de steden, hun deuren. Gedurende de ramadan worden de openingstijden aangepast; tijdens de belangrijkste religieuze feestdagen zit alles dicht.

Shoppen in Marokko: Op souvenirgebied is er in Marokko van alles en nog wat te koop: lederwaren, aardewerk, mozaïek, juwelen, tapijten, etc. Het is gebruikelijk om af te dingen op alle artikelen, behalve als het gaat om levensmiddelen. Vaak vraagt men in eerste instantie erg hoge prijzen. Zet laag in, zodat je voldoende onderhandelingsruimte hebt. Bepaal al voor het afdingen wat het maximum is waarop je uit wilt komen. Als je niet tot overeenstemming komt over de prijs, gaat de koop niet door. Wil je niet afdingen of heb je graag wat prijsindicaties voor je de soeks induikt, bezoek dan een winkel met vaste prijzen in een van de steden.