Online Chat

Reizen naar Marokko

Communicatie Marokko

Post van Marokko naar de Benelux doet er normaal gesproken niet langer dan een week over. Voor postzegels kun je in Marokko terecht bij postkantoren, kiosken en soms bij winkels die ansichtkaarten verkopen.

Telefoneren in Marokko: Telefoneren en faxen kun je in Marokko vanuit teleboutiques (telefoonkantoren). De telefoons werken op munten van 1, 5 en 10 dirham. Je kunt ter plaatse biljetten wisselen in munten. Je kunt ook bellen vanuit postkantoren, tabacs en fotozaken. Daar zijn telefoonkaarten te koop vanaf 50 eenheden, die je ook in veel openbare cellen kunt gebruiken (niet in de teleboutiques). In het weekend en na 20.00 uur is het beltarief voordeliger. Tijdens religieuze feestdagen is het vaak lastig om verbinding te maken.

Mobiel bellen vanuit Marokko: Marokko beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Dat betekent echter niet dat je overal en altijd bereik hebt. In de afgelegen gebieden zal dat zeker niet het geval zijn. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Het internationale landennummer voor Nederland is 0031, voor België 0032 en voor Marokko +212. Wanneer je een simlockvrij toestel hebt is het voordelig om ter plekke een SIM-kaart (carte Jawal) plus prepaid opwaardeerkaart aan te schaffen. De belangrijkste telecombedrijven zijn IAM (Maroc Telecom) en Meditel.  

Internet in Marokko: In veel hotels en restaurants beschikt men over WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi finder’. Mocht je geen smartphone, laptop of iPad hebben dan kun je terecht in internetcafés.