Reizen naar Marokko

Fooien Marokko

Het geven van een fooi in Marokko is heel vanzelfsprekend. De lonen van bedienden zijn dermate laag dat iedere gift een welkome aanvulling is. In cafés, hotels, bistro’s en restaurants wordt een fooi van rond de tien procent verwacht. Ook is het gebruikelijk om chauffeurs en begeleiders na een rondreis een fooi te geven. Vergeet ook niet je wandelgids (zowel in de stad als in de bergen). Reken op ongeveer 50 dirham per dagdeel.

De reisbegeleiders, lokale gidsen en chauffeurs die voor Koning Aap werken verwachten een fooi, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Een richtbedrag voor je reisbegeleider is 2 euro per reiziger per dag en voor de chauffeur 1 euro per persoon per dag.

Verplichte fooi in Marokko: In sommige gevallen, zoals bij het parkeren, is het geven van een fooi verplicht. Het is dan ook de vraag of je bij een parkeerwachter van fooien kunt spreken. Deze mensen zijn officieel aangesteld maar hebben geen loon; hun inkomsten bestaan uit de giften van klanten. De prijs is ongeveer 10 dirham voor een dagdeel.