Reizen naar Marokko

Geldzaken Marokko

De munteenheid van Marokko is de dirham onderverdeeld in 100 centimes. Er zijn biljetten in omloop van 500, 200, 100, 50 en 20 dirham en munten van 10, 5, 1, 1/2 dirham en 20 en 10 centimes. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com.

ATM in Marokko: Bij aankomst op de luchthavens in Marokko kun je euro’s wisselen of gebruik maken van pinautomaten met giropas (met Maestro- en Cirrus-logo) of bankpas. Ook in grotere steden vind je genoeg wisselkantoren en pinautomaten. Ten zuiden van het Atlasgebergte vind je pinautomaten in grotere plaatsen als Ouarzazate, Tinerhir en Zagora. Zorg dat je altijd een bedrag aan contante euro’s achter de hand hebt in geval een pinautomaat niet functioneert of leeg is. Met name in weekenden kan dat het geval zijn.

Veilig pinnen in Marokko: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Marokko dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.

Geld wisselen in Marokko: Bewaar wisselnota’s en pinbonnetjes voor het geval je de dirhams weer terug wilt wisselen. Accepteer bij het wisselen geen beschadigde biljetten; die raak je moeilijk weer kwijt. Zorg dat je altijd kleingeld bij de hand hebt voor fooien, toiletbezoek etc.