Online Chat

Reizen naar Marokko

Eten en drinken Marokko

De Marokkaanse keuken is gekruid maar absoluut niet 'scherp' of 'heet'. De kruiden die het meest gebruikt worden zijn komijn, gember, koriander, paprika, anijs en saffraan. Ook wordt er veel gedaan met honing en amandelen.

Eten in Marokko: 
Couscous is het nationale gerecht van Marokko en ontbreekt dan ook nooit op feestelijkheden. Tajine is een stoofpot van aardappelen, verscheidene soorten groenten en vlees in de gelijknamige aardewerken schotel, waarbij een hoge keramische kegel op een ronde schaal staat. Een eenvoudig gerecht is kefta, gekruide gehaktballetjes in tomatensaus met ei. Ook typisch Marokkaans is hariera, een dikke linzensoep, die vooral in de ramadanmaand wordt gegeten. Speciale gerechten zijn mechoui, geroosterd lam en pastilla, een ovengerecht van duif (of kip) en amandelen in dun bladerdeeg. Een ander lekker gerecht is poulet au citron, malse kip, gestoofd met olijven en citroenen. Een typisch Marokkaans dessert is beghrir, pannenkoekjes met boter en honing.

Drinken in Marokko: 
Nana of muntthee is de traditionele drank van Marokko. Het wordt gezet van groene Chinese thee samen met verse muntbladeren en veel suiker. Vraag om atay bla soukkar als je muntthee zonder suiker wilt. Bij koffie kun je aangeven of je zwarte koffie (kehwa kehla) wilt of kehwa noes noes (koffie met opgeklopte melk). Verse vruchtensappen zoals jus d' orange, grapefruitsap en echte limonade (citroensap met water en suiker) en vruchtenshakes zijn bij elke patisserie verkrijgbaar.