Online Chat

Reizen naar Egypte

Religie Egypte

De islam is de staatsgodsdienst van Egypte. Ongeveer negentig procent van de bevolking zijn soennitische moslims. Daarnaast is 10 procent christen. De grootste christelijke groepering is de koptisch-orthodoxe Kerk.

Islam in Egypte: Islamitische rechtsregels worden voor een deel weerspiegeld in het recht en de ethiek van Egypte. Deze sharia onderscheidt diverse handelingen: verplichte handelingen (fard) zoals reiniging voor het gebed, aanbevolen handelingen (sunna) zoals de besnijdenis, afkeurenswaardige handelingen (makruh) zoals het drinken van alcohol en streng verboden handelingen (haram) zoals incest, stelen, overspel en je verzetten tegen ouders. Het begrip hallal geeft aan dat voedsel in overeenstemming met de koran is. Zo moet een dier ritueel geslacht worden en mag geen varkensvlees worden gegeten.

Koptisch-Orthodoxe kerk in Egypte: Naast moslims is er in Egypte een kleine groep kopten. Het woord kopt is afgeleid van het Griekse woord 'Aigyptos', waarmee het Egyptische volk aangeduid wordt dat door de Arabieren werd overwonnen. De koptische kerk is gebaseerd op de preken van de evangelist Marcus. Hij bracht, een paar jaar na de kruisiging van Christus, het christendom naar Egypte.