Online Chat

Reizen naar Egypte

Openingstijden Egypte

Openingstijden worden in Egypte niet strikt gehanteerd. De meeste winkels zijn open tussen 9.00 en 20.00 uur en sluiten in de zomer vaak van 14.00 tot 16.00 uur. Sommige zaken sluiten op vrijdag, andere, bijvoorbeeld die in de bekende bazaarwijk Khan al-Khalili, op zondag. Postkantoren zijn elke dag (behalve op vrijdag) geopend van 8.30 tot 15.00 uur. De banken zijn in de regel geopend van zondag t/m donderdag van 8.30 tot 14.00 uur.

Openingstijden musea in Egypte: De meeste monumenten zijn te bezichtigen tussen 7.00 en 16.00 uur en op vrijdag en feestdagen in elk geval 's morgens, maar meestal ook 's middags. Musea zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 16.00 uur en sluiten tegenwoordig vaak tijdens het vrijdaggebed. Moskeeën zijn op vrijdag tijdens de gebedsdiensten niet voor toeristen toegankelijk.

Shoppen in Egypte: De meeste souvenirs zijn ongetwijfeld te vinden in de Caïreense bazaarwijk Khan al-Khalili. In de smalle soms overdekte winkelstraatjes wordt een scala van producten aangeboden, vooral veel koperwaar, daarnaast houtsnijwerk ingelegd met ivoor en parelmoer, geweven en geknoopte tapijten, schilderingen op zogenaamd papyrus (is meestal van bananenblad), leerwaren, kruiden en parfum-essences. Ook zijn er straatjes waar alleen goud- en zilverwaar worden verkocht. Als je een wat minder toeristische winkelwijk zoekt, is Moeski (grenzend aan Khan al-Khalili) aan te raden. Egyptenaren zelf doen hier ook graag hun inkopen. In supermarkten en grotere winkels gelden vaste prijzen, in kleine winkeltjes, op markten, bazaars en soeks is afdingen gebruikelijk.