Online Chat

Reizen naar Egypte

Communicatie Egypte

Qua communicatie gaat ook Egypte met de tijd mee. Veel Egyptenaren hebben een smartphone met internetverbinding. In een groot deel van het land heb je prima 4G-verbinding. Het internationale landennummer van Egypte is +20; van Nederland +31; van België +32.

Mobiel bellen in Egypte: De dekking van de mobiele netwerken is prima in stedelijke gebieden. De drie grote aanbieders, Etisalat, Mobinil en Vodafone, bieden in vrijwel de gehele bewoonde wereld goed bereik aan. In de woestijn kun je minder of zelfs helemaal geen bereik hebben.

Wil je met je mobiel telefoneren, informeer dan voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Egyptische maatschappij en wat de kosten zijn. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordeliger om ter plekke een lokale SIM-kaart plus beltegoed aan te schaffen. Verkrijgbaar bij kiosken en telefoonwinkels. Vraag aan de verkoper om je simkaart te activeren. Handig als je bijvoorbeeld google maps wilt gebruiken of een Uber-taxi wilt oproepen.

Internet in Egypte: De meeste hotels en veel restaurants bieden gratis WiFi aan. Daarnaast zijn er in de meeste plaatsen internetcafés. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Hiermee kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.