Bevolking Egypte

Egypte heeft een oppervlakte van 1.002.000 km² (25 maal Nederland, 32 maal België), waarvan vijf procent bouwgrond is. Het land telt ongeveer 85 miljoen inwoners en heeft een bevolkingsdichtheid van 85 inwoners per vierkante kilometer (Nederland 482). Ruim driekwart van de bevolking van Egypte woont in de Nijlvallei, die slechts vijf procent van de totale landoppervlakte van Egypte beslaat.

Bevolking van Egypte
Antropologen onderscheiden drie bevolkingsgroepen. De eerste groep zijn de afstammelingen van het Hamito-Semitische ras dat de Nijldelta al duizenden jaren bewoont. De tweede bevolkingsgroep zijn de bedoeïenen, Arabische nomaden die in de woestijn wonen. Zij wonen voornamelijk in de Sinaïwoestijn. De derde bevolkingsgroep betreft de Nubiërs die het zuiden van Egypte bevolken. Deze mensen zijn herkenbaar aan hun donker uiterlijk.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.