Online Chat

Reizen naar Oman

Gezondheid Oman

Inentingen voor Oman zijn niet verplicht. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we naar www.lcr.nl, de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) dat de richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kun je vergelijkbare informatie krijgen op www.wanda.be.

Vaccineren bij je thuis! 
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties.

Reisapotheek voor Oman: 
Neem een kleine reisapotheek mee op je rondreis door Oman. Mocht je iets nodig hebben dan kun je dat krijgen in apotheken in Oman die voorzien zijn van een assortiment vergelijkbaar met dat in Europa.

Europees Medisch Paspoort: 
Handig om mee te nemen op je Oman reis is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Preventieve maatregelen
voor jouw Oman rondreis: Contactlensdragers kunnen last krijgen van stof en zand, neem daarom altijd een reservebril mee. Denk verder aan bescherming tegen de zon, die gevaarlijk fel is in Oman. Zonnebrandcrème met hoge factor, een goede zonnebril en hoofdbedekking zijn belangrijk. Omdat je in de hitte ongemerkt veel vocht verliest, is het zaak meer water te drinken dan je thuis gewend bent. Extra zoutinname helpt om beter vocht vast te houden.

Kraanwater is in Oman redelijk veilig om te drinken, maar drink voor de zekerheid liever flessenwater. Drink nooit uit wadi’s, poelen en stroompjes. Deze kunnen vervuild zijn door dierlijke uitwerpselen. In sommige poelen komt de wormziekte bilharzia voor (met name in Dhofar). Kijk voor verdere informatie op gezond op reis