Online Chat

Reizen naar Oman

Eten en drinken Oman

Oman kent een bijzonder gevarieerde keuken met invloeden uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika. De basisbestanddelen zijn rijst, kip, vis, geitenvlees, limoenen en dadels. Ook wordt er veel vis gegeten. Het eten is vaak gekruid, maar niet heel pittig. Kardemom, komijn en saffraan zijn veelgebruikte specerijen. Binnen het Omanitische eetpatroon hoort ook veel fruit.

Eten in Oman: 
Er zijn slechts een paar restaurants die Omanitische gerechten serveren, de meesten in Muscat. Bij Bin Ateeq (ook in Salala en Nizwa) eet je zoals Omanieten zittend op de grond. Er zijn in het restaurant speciale familiekamers ingericht. Een aanrader is Ubhar, nabij het operagebouw in Muscat, waar klassieke Omanitische gerechten in een modern jasje worden gegoten. Kargeen serveert onder meer hamour, shuwavlees en kabuli rijst en is geliefd om het grote sfeervolle terras. De controle op voedsel en op hygiëne in restaurants is effectief. Eten is vrijwel overal veilig, ook in kleinere eetgelegenheden langs de weg waar shoarmasandwiches en snacks worden verkocht.

Drinken in Oman: 
Omanitische koffie wordt geserveerd in kleine kopjes, zonder suiker of melk, maar vaak gekruid met kardamom of kruidnagel. Thee wordt ook vaak met gember gedronken of op Indiase wijze met veel melk. Alcoholische drank wordt alleen geserveerd in de duurdere hotels en restaurants, en is relatief duur.