Online Chat

Reizen naar Oman

Communicatie Oman

In het openbaar kun je bellen vanuit telefoonkantoren. Internationaal bellen vanuit hotels is relatief duur. De landencode van Nederland is +31, van Belgie +32 en van Oman +968.

Mobiel bellen in Oman: 
Oman beschikt over een goed mobiel netwerk, maar in afgelegen gebieden (binnenland, bergen) is vaak geen bereik. De kosten van mobiel bellen met een Nederlandse simkaart verschilt per provider en eventueel buitenlandabonnement. Zie voor beltarieven: www.bellen.com. Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordelig om ter plekke een SIM-kaart plus prepaid opwaardeerkaart aan te schaffen. Een SIM-kaart kost ongeveer 10 riyaal bij telefoonaanbieders Omantel, Nawras/Ooredoo en Friendi. Opwaardeerkaarten vanaf 5 riyaal zijn verkrijgbaar op het vliegveld, in winkelcentra en bij tankstations.

Internet in Oman: 
In toeristische plaatsen zijn internetcafés. WiFi is in Muscat en Salalah gratis in koffiecafés, hotels en winkelcentra. Ook in de grote parken in Muscat kun je gratis internetten. Het chatprogramma Skype is niet toegankelijk in Oman, maar andere chatprogramma’s zijn gewoon te gebruiken.

Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.