Online Chat

Reizen naar Oman

Openingstijden Oman

In de hoofdstad zijn openingstijden ruimer dan elders. In Muscat kun je overdag vrijwel altijd ergens shoppen, ook in het weekeinde dat sinds mei 2013 op vrijdag en zaterdag valt. Maar weinig winkels doen aan de middagsluiting. Grote winkels, winkelketens en winkelcentra zijn doordeweeks vaak tot 19:00 of 20:00 uur geopend. In het weekend is een aantal winkelcentra tot ’s avonds laat geopend. Winkels buiten Muscat zijn meestal tussen 13:00 en 16:00 en op vrijdagochtend gesloten.

De meeste banken zijn van zondag tot en met donderdag open van 8:00 tot 14:00 uur. Overheidsinstellingen zijn geopend van zondag tot en met donderdag van 7.30 tot 14.30 uur.
Restaurants zijn tussen de middag geopend van 11.30 tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot middernacht. Op vrijdagochtend doorgaans gesloten.
De openingstijden van musea en forten verschillen maar deze zijn vaak ‘s middags tussen 13:00 en 16:00 uur gesloten.
In de zomer zijn sommige restaurants, attracties en musea (gedeeltelijk) gesloten.

Shoppen in Oman: Een mooi aandenken aan je reis in Oman kun je kopen op de vele souks, in kleine souvenirwinkels en in winkelcentra zoals Jawharat al Shatti en Qurm/Capital Commercial Centre in Muscat. Liefhebbers van echte, gebruikte traditionele spullen kunnen het beste plattelandsmarkten bezoeken, waar families regelmatig hun ‘oude’ waar verkopen.
Souvenirs van bijzonder goede kwaliteit zijn te koop in de Omani Heritage Gallery, een non-profit organisatie voor het behoud van handwerk, vakmanschap en lokale ambachten. De prijzen zijn vergeleken met de soek aan de hoge kant, maar wel in verhouding tot de kwaliteit (www.omaniheritage.com).