Online Chat

Reizen naar Jordanië

Openingstijden Jordanië

Overheidsinstellingen, waaronder de meeste toeristenbureaus, zijn in de regel van zaterdag tot donderdag van 8.00 tot 14.00 uur geopend. Banken zijn behalve op vrijdag en zaterdag tussen 8.30 en 15.00 uur open. Kleine wisselkantoren zijn de gehele week en tot ’s avonds laat geopend. De openingstijden van postkantoren variëren per plaats, maar liggen gewoonlijk tussen 8.00 en 18.00 uur. Vrijdag sluiten ze rond 14.00 uur. De winkels zijn dagelijks geopend van ongeveer 8.30 tot 20.00 uur. Op vrijdag neemt een beperkt aantal winkeliers vrijaf, maar is de straathandel vaak extra levendig. In de winter sluiten veel toeristenattracties, banken, kantoren en winkels.

Shoppen in Jordanië: Sinds Aqaba een tax-free zone is, is het een populaire plaats voor shopping. Drank en noten zijn er bijvoorbeeld erg goedkoop. Het blijft wel zaak goed te onderhandelen over de prijs. Neem voor afdingen vooral de tijd, het gaat niet alleen om wat je koopt. maar ook om het goed houden van de relatie.

'Eerlijke' souvenirs in Jordanië: Fraaie handgemaakte moderne produkten voor een (veelal) vaste prijs zijn in Jordanië te vinden in de winkels en showrooms van de Noor al-Hussein Foundation (www.nooralhusseinfoundation.org), de River Jordan Foundation (www.jordanriver.jo), en de Royal Society for the Conservation of Nature (RSCN, www.rscn.org.jo). Door ze te kopen, steun je projecten waarbij lokale gemeenschappen, vrouwen, gehandicapten en de natuur direct baat hebben. In Amman vind je galeries met moderne kunst uit Jordanië en de rest van het Midden-Oosten.