Online Chat

Reizen naar Jordanië

Bagage en kleding Jordanië

We adviseren je om de bagage tijdens je Jordanie rondreis of je Jordanië familiereis mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) of in een weekendtas. Een koffer raden we sterk af. Het gewicht van je bagage kan meestal beperkt blijven tot maximaal tien kilo per persoon.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen naar Jordanië die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo zijn korte broeken, korte rokken en hemdjes in dit conservatieve, islamitische land absoluut taboe. Een hoofddoek is echter niet nodig, behalve voor moskee-bezoek. Voor een eventueel bezoek aan het strand raden we de deelneemsters aan om een badpak mee te nemen en geen bikini. Het is nog beter om te zwemmen in een T-shirt en een korte broek om je te beschermen tegen de felle zon. Een petje of zonnehoed, evenals een regen/windjack is in Jordanië zeer aan te raden. Houd er rekening mee dat het in de wintermaanden ook in dit land behoorlijk koud kan zijn (zie klimaattabel onder het kopje 'weer en klimaat').

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

Omdat er tijdens deze reis door Jordanië enkele mogelijkheden zijn voor wandel- en klautertochten over de rotsen, zijn stevige wandelschoenen wenselijk. Deze zijn ook aan te raden voor de bezoeken aan de opgravingen tijdens deze reis.

Vergeet ook niet warme kleding mee te nemen, een absolute noodzaak voor de koude nachten in de woestijn van Wadi Rum. Dit geldt met name voor de maanden september tot en met mei. Ook een lakenzak is handig. Voor de koude maanden zijn er voldoende dikke dekens aanwezig. Mocht je er voorkeur aan geven dan kan je natuurlijk ook je eigen slaapzak meenemen.