Online Chat

Reizen naar Jordanië

Eten en drinken Jordanië

In Jordanië zijn de eetgelegenheden grofweg in twee categorieën op te delen: de snelle haptentjes en de wat duurdere en deftige restaurants.

Fast food in Jordanië: De typische meeneemhappen zijn erg goedkoop en lekker. Zo zijn er broodjes gevuld met: falafel en hoemoes (gefrituurde balletjes gemaakt van gemalen groene bonen met een sausje van gepureerde kikkererwten en sesam), foel (bruine bonen met veel olie), shawarma (gemarineerd lamsvlees dat aan een grote spies is gestoken en waarvan dunne plakjes worden afgesneden) en kibbeh (gefrituurde balletjes gemaakt van een mix van vlees met bloem en uitjes).

Restaurants in Jordanië: In de goedkopere ziteethuisjes kun je vaak alleen maar kebab (gegrild gehakt), shawarma of faroej (gegrilde kip) eten. Deze gerechten worden doorgaans geserveerd met khoebz tanoer (het typische platte brood) en gemengde salade van tomaten, verse peterselie en komkommer. Voor degenen die wat meer variatie willen, zijn de wat duurdere restaurants in Jordanië aan te raden. Erg lekker zijn de zogenaamde mezze (verschillende kleine hapjes en salades) en mensaf, een typisch bedoeïenengerecht dat bestaat uit lamsvlees geserveerd met rijst en pijnboompitten.

Drinken in Jordanië: 
Thee, verse vruchtensappen en zoete limonade is overal te koop. Hoewel de islam officieel het drinken van alcohol verbiedt, is dit in Jordanië makkelijk verkrijgbaar. Niet alleen in de grote hotels maar ook bij de grotere kruideniers en in supermarkten.