Online Chat

Reizen naar China

Gezondheid China

Hoewel inentingen voor China niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties je nodig hebt, hangt af van het soort reis en het gebied dat je bezoekt. Actuele informatie staat op www.lcr.nl, de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kun je vergelijkbare informatie krijgen op www.wanda.be.

Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties.

Reisapotheek voor China: Neem een kleine reisapotheek mee tijdens je China rondreis met daarin o.a. jodium, pleisters, en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Als je naar een malariagebied gaat, denk dan aan anti-malaria tabletten en muggenolie met DEET.

Europees Medisch Paspoort: 
Handig om mee te nemen op je rondreis door China is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Preventieve maatregelen tijdens je China rondreis: Bij aankomst is het zaak de tijd te nemen om te acclimatiseren. Wees voorzichtig met zonnen en zet bij uitstapjes in de volle zon iets op je hoofd. Omdat je in de droge hitte ongemerkt veel vocht verliest, moet je steeds veel blijven drinken en wat extra zout op je eten strooien. Warme dranken zijn over het algemeen beter dan ijskoude. Je maag en darmen worden dan minder belast. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken. Vind hier meer informatie over gezond op reis.

Ziekenhuizen in China: 
Bij ernstige aandoeningen kun je het beste naar een ziekenhuis gaan in steden als Shanghai, Beijing, Hangzhou, Guangzhou of Xiamen. In steden met een groot aantal buitenlanders zijn er vaak ziekenhuizen die zich specifiek op buitenlanders richten. Bij een niet ernstige aandoening kun je best zonder verwijzing naar een plaatselijk ziekenhuis gaan. Neem indien mogelijk iemand mee die Chinees en Engels spreekt want je wordt van hot naar haar gestuurd en tussendoor moet je voor de verschillende handelingen betalen.
Het is verstandig om een briefje met je verzekeringsgegevens bij je te dragen of als screensaver op je telefoon te zetten. Dit om te voorkomen dat men je bij een ongeluk misschien niet naar een ziekenhuis wil brengen. Dit is geen onverschilligheid of onwil, maar helaas zijn in het verleden onschuldige mensen voor medische kosten aangeklaagd door de familieleden van een verkeerslachtoffer nadat ze iemand naar het ziekenhuis gebracht hadden. De familieleden gingen er vanuit dat betreffende persoon ook het letsel had aangericht.