Online Chat

Reizen naar China

Reisdocumenten China

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal 9 maanden geldig is en beschikt over tenminste 3 lege aaneengesloten pagina’s. Een noodpaspoort is niet toegestaan.
 
Visum:
Ja, voor deze bestemming is een visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Wij raden je aan om 6 tot 8 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen (mits de reis een gegarandeerd vertrek heeft).

Uitzondering:

Toeristen met een Nederlands paspoort hebben op dit moment geen visum nodig bij een bezoek van maximaal 15 dagen aan China. Deze uitzondering geldt vooralsnog tot 30 november 2024. Let op; voor reizigers met een Belgisch paspoort geldt de uitzondering niet.

Wij raden je ten zeerste aan om je visum aan te vragen via onze partner Visa4Travel. Het aanvragen van een visum voor China kost namelijk veel tijd en kan foutgevoelig zijn. Het team van Visa4travel is telefonisch bereikbaar via 085 0218180, en helpt je graag bij je visumaanvraag. 

Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 

- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap

Je betaalt rechtstreeks aan Visa4Travel.

Wanneer je ervoor kiest om zelfstandig een visum aan te vragen dan ben je zelf verantwoordelijk voor de aan te leveren documenten. Wij kunnen je als reisorganisatie geen assistentie bieden. 

Aanvullende informatie is terug te vinden onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen. 

Reizigers met minderjarige kinderen waarbij één of beide ouders niet meereizen dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen