Reisdocumenten China

Reizigers die China willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst, en over een visum.

Het Chinese visum kost € 35,- bij de ambassade van China. Je kunt het Chinese visum zelf (in twee keer) afhalen bij de ambassade van China in Den Haag, of dit uitbesteden aan Koning Aap. In dat laatste geval brengen we naast de consulaire kosten € 25,00 bemiddelingskosten per visum in rekening.

Onderstaand tref je de stappen aan welke je dient te ondernemen bij het laten regelen van je visum door Koning Aap:

• Deelnemers aan onze reizen die kiezen voor een digitaal dossier dienen zelf de benodigde visumformulieren en –handleiding te downloaden van hun persoonlijke mijn.koningaap.nl reispagina. Deze vind je onder het kopje ‘Informatie over mijn reis’ bij visum on-line aanvraag/informatie. Deelnemers die kiezen voor een papieren dossier ontvangen deze formulieren bij hun bevestigingspakket.
• Vervolgens dien je ZELF de ingevulde visumformulieren, de pasfoto(s) en je paspoort volgens instructie (zie je mijn.koningaap.nl reispagina) aangetekend op te sturen naar Taurus (het visumburo). Zij dragen zorg voor de afhandeling van je visum. Je ontvangt je paspoort met visum dan voor vertrek per post terug.

Mocht je in een later stadium toch besluiten het visum wel of juist niet via Koning Aap te laten regelen, dan brengen we € 12,50 wijzigingskosten in rekening.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.