Communicatie China

De postbezorging in China is betrouwbaar. Postzegels zijn bij de meeste hotelrecepties verkrijgbaar. Luchtpost van China naar Nederland doet er ongeveer een week over.

Telefoneren in China
Het telefoonverkeer is de laatste jaren enorm verbeterd. IDD (International Direct Dialing) is vaak mogelijk, ook in kleine plaatsen. Internationaal bellen is vanuit het hotel een stuk duurder dan vanuit een telefoonbar. Met een IP (Internet Phone) telefoonkaart kun je via een lokaal nummer en de code die op de kaart staat internationaal telefoneren. Betaal voor deze kaarten nooit de prijs die op de kaart staat. Zo zijn kaarten van 100 yuan vaak 30 tot 50 yuan. Winkels met mobiele telefoons hebben vaak deze telefoonkaarten.

Mobiel bellen vanuit China
China beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Wil je met je mobiel internationaal bellen, informeer dan bij je provider of die een roaming overeenkomst heeft met een Chinese telefoonmaatschappij. Een overzicht van de kosten per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Heb je een simlock-vrij toestel, dan is het voordeliger om een prepaid simkaart te kopen van China Mobile of China Unicom. Kaarten met het ongeluksgetal ‘4’ zijn goedkoper dan kaarten met het geluksgetal ‘8’ erin.

Internet in China
De meeste hotels in China hebben WiFi zodat je gratis kunt e-mailen en whatsappen met je smartphone, iPad of laptop. Ook alle filialen van Pacific Coffee hebben WiFi (zie: www.wificafespots.com). Er zijn ontelbaar veel internetbars in China, zelfs in kleinere dorpen. Het is er vaak rokerig en niet altijd even schoon, maar het is goedkoop, hooguit een paar yuan per uur. De internetcafés zijn meestal tot diep in de nacht geopend. Soms moet je je paspoort laten zien.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.