Goed voorbereid op reis

Uitgerust en ontspannen op reis gaan is belangrijk en in het gehaaste Nederland geen vanzelfsprekende zaak. Als je voorbereid en uitgerust begint aan een Koning Aap reis naar een verre bestemming zal je beleving van de reis op zijn best zijn en is de kans op gezondheidsproblemen onderweg aanzienlijk gereduceerd. Een goede start is dus het halve werk.

Visum aanvragen

Nederlanders die naar het buitenland reizen hebben voor bepaalde landen een visum nodig. Een visum is een officiële toestemming om gedurende een bepaalde periode in een land te verblijven.

Boek je een reis bij Koning Aap, dan kun je er voor kiezen om het visum zelf te regelen, óf je kunt de (vaak tijdrovende) klus van het regelen van een visum uit laten voeren door ons Visumloket. Wanneer je er voor kiest om jouw visumafhandeling te laten verzorgen door ons Visumloket dan kun je er op rekenen dat jouw paspoort in professionele handen is.

Let op: stuur je identiteitsdocumenten niet naar ons op!

Welke vaccinaties heb jij nodig?

Voor veel van onze bestemmingen zijn vaccinaties nodig en in een aantal landen is ook malaria profylaxe aan te raden.

Gemakkelijk thuis gevaccineerd worden!

Koning Aap en Thuisvaccinatie werken samen. Thuisvaccinatie bied je de mogelijkheid aan om gemakkelijk thuis gevaccineerd te worden, wanneer het jou uitkomt! Zeven dagen per week, van 's morgens tot 's avonds. De vaccinaties worden gezet door een gekwalificeerde arts die de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering volgt. In de meeste gevallen worden je vaccinaties vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Om een afspraak te maken vul je gemakkelijk de online vragenlijst in en doorloop je de stappen. Bij het laatste stapje plan je jouw afspraak in. Probeer dit vier á zes weken voor vertrek te doen. De prijzen die Thuisvaccinatie hanteert zijn te vergelijken met de prijzen van de GGD.