Reisdocumenten Sri Lanka

Reizigers die Sri Lanka willen bezoek moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog zes maanden geldig is na terugkomst in de Europese Unie. Een fotokopie van je paspoort is een uitkomst, mocht je dit document onverhoopt verliezen. TIP: Scan je paspoort in en stuur die scan als bijlage naar je eigen e-mailadres. Zo kun je er makkelijker over beschikken, mocht je je paspoort onverhoopt verliezen!

Visum
Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een elektronische toestemming voor Sri Lanka nodig. Jouw internationaal paspoort moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
•    nog minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag van aankomst in de bestemming
•    beschikken over tenminste 2 lege visumpagina’s tegenover elkaar

Tevens is een elektronische toestemming voor een bezoek aan Sri Lanka verplicht. Deze ‘Electronic Travel Authorization (ETA) dien je zelf voorafgaand aan je reis naar Sri Lanka online aan te vragen op www.eta.gov.lk
Met een ETA verkrijg je het visum van Sri Lanka bij aankomst aldaar.

Bij de aanvraag van de ETA dien je 35 US$ met jouw creditcard te betalen voor een double entry visum met een geldigheid van 30 dagen. Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Adres van het Consulaat van Sri Lanka in Nederland: Jacob de Graefflaan 2, 2517 JM Den Haag, tel: 070-3655910, fax: 070-3465596.
Het adres van de Nederlandse Ambassade in Sri Lanka: 25 Torrington Avenue, Colombo 7, telefoon (0094)(0)1-589626 of 589628.
Het adres van de Belgische Ambassade in Sri Lanka: Palm Grove 22, Colombo 3, telefoon (0094)(0)1-575123 of 574166.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.