Online Chat

Reizen naar Sri Lanka

Geldzaken Sri Lanka

De munteenheid van Sri Lanka is de Sri Lankaanse rupee (LKR). De grootste biljetten van 500, 1000, 2000 en 5000 rupee, zijn voorzien van een zilveren draad die in het papier is geschept. Kijk voor de actuele wisselkoers op: www.oanda.com.

Geld wisselen in Sri Lanka: 
Geld wisselen kan 24/7 in de aankomsthal van Katunayake Airport, de internationale luchthaven. Je kunt euro’s wisselen in hotels, maar de koers is daar lager dan bij banken en wisselkantoren. Creditcards (Visa, Mastercard) worden in bijna alle hotels en in steeds meer grote winkels geaccepteerd. Ga er voorzichtig mee om in verband met toegenomen fraude. Zorg dat je altijd kleingeld op zak hebt, vooral in taxi’s en tuktuks. Zo voorkom je dat je lang op wisselgeld moet wachten. Vergeet niet dat banken op Poya- en andere feestdagen gesloten zijn.

ATM in Sri Lanka: In alle grote steden zijn volop pinautomaten aanwezig die bankpassen met Maestro, Mastercard en Visacard accepteren. Zorg dat je wat contante euro’s achter de hand hebt voor het geval een geldautomaat defect is. 

Veilig pinnen in Sri Lanka: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Sri Lanka dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Betalingen in hotels: In hotels kun je eventuele extra kosten (bijvoorbeeld voor drankjes, maaltijden etc.) alleen betalen met Srilankaanse rupees als je een bewijs kunt overleggen dat je je buitenlandse valuta in Sri Lanka hebt omgewisseld bij een officiële instantie zoals een bank of een wisselkantoor. Bewaar daarom alle wisselbonnen, ook het bewijs van je pintransactie(s). Je kunt in hotels ook betalen met euro's, Amerikaanse dollars en Britse ponden. Eventueel wisselgeld ontvang je wel in rupees dus zorg dat je een ontvangstbewijs in handen krijgt.